Sökning: "milk yield"
Visar resultat 1 - 5 av 248 uppsatser innehållade orden milk yield.
1. Heritability of methane emission in Swedish Red cattle in northern Sweden
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsSammanfattning : Dairy cattle contribute a significant proportion of greenhouse gases (GHG), mainly methane (CH4), among other livestock species. Methane has a negative impact on climate; therefore, its reduction is a top priority for a sustainable dairy production system. LÄS MER
2. Faktorer som påverkar livslängden hos svenska mjölkkor : effekter på metanutsläppen
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Livslängden hos svenska mjölkkor är idag relativt kort då faktorer som en hög rekryteringsprocent, låg fertilitet, sjukdomar och skador, låg mjölkavkastning, hög inkalvningsålder och en önskan om bättre genetiskt material i nästa generations kvigor spelar in. Alla dessa faktorer påverkar i sin tur metanutsläppen då en mjölkko som lever länge och bidrar till besättningen med sin mjölkavkastning har lägre metanutsläpp än en ko som lever kortare tid. LÄS MER
3. Assessment of the integration of solar heat power into food drying processes
Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för energivetenskaperSammanfattning : The long-lasting usage of fossil fuels has brought its negative impact on the planet and thus the society is turning towards more environmentally sustainable solutions in every aspect of life. This master’s thesis discusses the novel topic of integrating concentrated solar thermal collectors, which directly produce steam, to drying processes in the food industry, which is proven to currently emit significant amounts of Greenhouse Gases (GHGs). LÄS MER
4. Raps till mjölkkor – ett närproducerat proteinfoder
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : I Sverige utfodras mjölkkor med grovfoder som vanligtvis består av vallväxter, gräs och/eller baljväxter som har en hög halt av proteiner om det är skördat i det tidiga stadiet. Det kompletteras i regel med spannmålsbaserat kraftfoder, vilket dock inte är tillräckligt för att täcka kornas proteinbehov. LÄS MER
5. Swedish “tofu” from faba beans : a textural and structural analysis
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Tofu, a traditional soybean product, is a popular plant-based alternative which could potentially be produced from Swedish-grown faba beans (Vicia faba L.). The aim of this project was to asses the viability of producing a tofu-like faba bean product using food grade gypsum (calcium sulphate) as coagulant. LÄS MER