Sökning: "dry cows"

Visar resultat 16 - 20 av 108 uppsatser innehållade orden dry cows.

  1. 16. Feeding of dry cows : a good start on the lactation

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Ellen Lindqvist; [2020]
    Nyckelord :Total mixed ration; separate feeding; one day feeding control; close-up; far-off;

    Sammanfattning : At parturition, it is a critical period and an increased risk of the cow being affected by metabolic diseases. The dry period is therefore a preparation for both parturition and the coming lactation. Today's feeding recommendations for dry cows are debated and advisors express that a clearer guideline is needed. LÄS MER

  2. 17. Field study of the drought’s impact on feeding strategy and biological parameters in early lactation dairy cattle

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Mikaela Würtz; [2019]
    Nyckelord :dairy cattle; drought; energy balance; feeding; metabolism;

    Sammanfattning : The summer of 2018 was unusually warm and dry. For animal production, this resulted in poor pastures, reduced harvests of crops, such as roughage and grains, and increased risk for heat stress in the animals. The drought led to problems as in shortage of animal feed, which made the feeding of dairy cattle difficult. LÄS MER

  3. 18. Våm-pH hos mjölkkor : jämförelse av mättekniker och pH-förändring i samband med foderintag

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Veronica Furenbäck; [2019]
    Nyckelord :nätmagens pH; våmacidos; SARA; LRCpH; eBolus; buffring; salivflödeshastighet; tuggaktivitet; idissling; peNDF; partikellängd; sortering;

    Sammanfattning : Våmmens pH hos mjölkkor varierar under dygnet och mikroberna i våmmen behöver ett pH mellan 6-6,5 för att fungera optimalt. Normalt hålls våm-pH stabilt genom att kon absorberar flyktiga fettsyror (VFA) till blodet och den viktigaste mekanismen är saliven vilket har en buffringsförmåga då den innehåller bikarbonat och vätefosfatjoner. LÄS MER

  4. 19. Individuella skillnader i grovfoderintag hos mjölkkor : sambandet mellan grovfoderintag och djuregenskaper

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Filippa Larsson; [2019]
    Nyckelord :mjölkkor; foderintag; grovfoderintag; konsumtionsförmåga; djurfaktorer; grovfoder; ensilage;

    Sammanfattning : Dagens mjölkkor utfodras med stora mängder kraftfoder för att åstadkomma en hög mjölkavkastning. Kornas matsmältningsapparat är uppbyggt för att kunna inta stora mängder grovfoder och i Sverige har vi goda förutsättningar för att producera vallfo-der av hög kvalité. LÄS MER

  5. 20. Effects of red and blue LED light on feed intake, feed selection and milk yield in dairy cows

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Maria Bunu; [2019]
    Nyckelord :sorting; particle size; 2-screen PSPS; roughage;

    Sammanfattning : The aim of this study was to evaluate how red and blue LED light during the daytime affects dry matter intake, feed selection, and milk yield in dairy cows. Ten multipa-rous pregnant Swedish Red cows in post-peak lactation were used. Cows were housed in a tie stall barn. LÄS MER