Sökning: "ergonomi i kök"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden ergonomi i kök.

  1. 1. Design för arbetsytor i små kök

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för konst, kultur och kommunikation (K3)

    Författare :Sophie Nilsson; [2023]
    Nyckelord :user-centered design; design for small places; design for compact living; research through design; ergonomic in kitchen; användarcentrerad design; design för små utrymmen; design för kompakt boende; forskning genom design; ergonomi i kök;

    Sammanfattning : Det blir allt vanligare att bo i mindre bostäder med mindre ytor. Mindre bostäder bidrar till mindre kök. Syftet med studien har därmed varit att utforska hur små utrymmen kan optimeras, detta genom att undersöka problemområden kring arbetsytor i små kök. LÄS MER

  2. 2. Hur köksutformning påverkar människors hälsa

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för byggteknik (BY)

    Författare :Rana Mohammed; Ahmed Ismail; [2019]
    Nyckelord :Köksutformning; Ergonomi; Svensk Standard; Arbetsytor;

    Sammanfattning : Köket utgör en essentiell del i hemmet. De trånga köken med låga arbetsbänkar följde kvinnorna långt in på 1950-talet, och skapade opraktiska och otrevliga arbetsmiljöer. LÄS MER

  3. 3. Produktutveckling av kompletterande funktioner till köket : med en yngre målgrupps behov i fokus

    M1-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)

    Författare :Julia Rehnberg; [2016]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Denna rapport behandlar examensarbete för kursen Examensarbete för högskoleingenjörsexamen i innovationsteknik och design, MSGC12 och innefattar 22,5hp. Kursen ingår inom fakulteten hälsa, natur- och teknikvetenskap. Examensrapporten är skriven av Julia Rehnberg som är student på Karlstads universitet. LÄS MER

  4. 4. Sit and Go : Ett hjälpmedel som underlättar för rullstolsanvändare vid matlagning

    Kandidat-uppsats, Biomekanik och biomedicin

    Författare :Amanda Frejd; Elin Salomonsson; [2013]
    Nyckelord :Wheelchair user; empowerment; product development; cooking; assistive technology.; Rullstolsanvändare; empowerment; produktutveckling; matlagning; hjälpmedel;

    Sammanfattning : Antalet personer med rörelsehinder förväntas öka i takt med att allt fler människor lever längre med sin funktionsnedsättning. För att öka självständigheten hos de rörelsehindrade måste nya innovativa hjälpmedel tas fram och redan befintliga hjälpmedel vidareutvecklas. LÄS MER

  5. 5. Design av Vattenkanna

    Master-uppsats, Akademin för innovation, design och teknik

    Författare :Göran Svensson; Martin Köchl; [2011]
    Nyckelord :Vattenkanna; produktutveckling; design; industridesign; ergonomi; rostfritt stål; IDESTA;

    Sammanfattning : Denna rapport behandlar ett examensarbete som bedrivits mot AB IDESTA Kök i Eskilstuna av två studenter på Mälardalens högskola. Examensarbetet ligger på D-nivå och innefattar 30 högskolepoäng.   Uppdraget från IDESTA innefattade att ta fram en ny vattenkanna i rostfritt stål för konsumentmarknaden för design produkter. LÄS MER