Sökning: "fatty acid oxidation"
Visar resultat 1 - 5 av 19 uppsatser innehållade orden fatty acid oxidation.
1. Utfodring med ensilage till slaktgris : effekter på köttkvalitet och fettsyrasammansättning
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Ensilage är en potentiell proteinkälla till gris då vallens aminosyraprofil passar grisens behov bra. I Sverige är förutsättningarna för vallodling goda och vallen har positiv inverkan på odlingsmarken. Vallen kan även skapa ett mervärde då den har positiva effekter på grisens välfärd samt är lokalt odlad. LÄS MER
2. Fettsyror i öl : Kvalitativ analys av fettsyreprofiler ur bryggningsprocessen vid Åbro Bryggeri
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Beer is a fermented alcoholic beverage that spans back to over 5000 years years ago and is consumed all over the world. Beer is usually made from malted barley but it can also be made from different cereals and starches. Beer contains both saturated and unsaturated fatty acids (FA) which are derived from the malt that is used. LÄS MER
3. Ozone oxidation of fatty acid thin films: a TIR Raman study
Master-uppsats, KTH/Yt- och korrosionsvetenskapSammanfattning : Detta examensarbete initierades och handledes av Mellifiq, ett företag som arbetar med rening av luft och vatten, där en applikation är rening av köksfrånluft med ozon. Ozon förhindrar att fettpartiklar i frånluften ansamlas på väggarna i kanalen och värmeväxlaren, vilket leder till högre brandsäkerhet och mer effektiv användning av värmeväxlaren. LÄS MER
4. Pelagic fish oil : methods for extraction and purification
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : The Pelagic fishes are a wide group of fishes that live in the open water. They could be divided in two groups depending on the size, the small forage fishes and the large predators. These fishes swim regularly and have muscles with high lipid content. There are two types of muscles in the fish. LÄS MER
5. Decreasing barrier while maintaining shelf-life for highly sensitive products - A more recyclable and sustainable packaging for infant formula
Master-uppsats, Lunds universitet/FörpackningslogistikSammanfattning : With increasing concerns about environmental impacts of the food that is consumed, so is also the concern about packaging materials. This also comprises the packaging that is currently used to pack infant formula (IF), very often containing aluminum as the barrier material. LÄS MER