Sökning: "fettsyrasammansättning"

Visar resultat 1 - 5 av 16 uppsatser innehållade ordet fettsyrasammansättning.

  1. 1. Fodertillsatsen Bovaer® som metaninhibitor till mjölkkor. Med den aktiva substansen 3-nitrooxypropanol

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Vanessa Brodin; [2023]
    Nyckelord :mjölkko; metan; minska; reducera; 3-NOP; 3-nitrooxypropanol; mjölkkvalitet; mjölkavkastning;

    Sammanfattning : Att minska metanutsläppen från världens mjölkkor ger möjligheten att minska jordbrukets klimatpåverkan. Kornas metanutsläpp från fodersmältningen ger en kraftigare värmande effekt på atmosfären än vad koldioxid gör då metan är ca 32 gånger så kraftfull. Eftersom metan är en kortlivad gas kan minskning av den visa snabba resultat. LÄS MER

  2. 2. Fatty acid composition in Arctic char (Salvelinus alpinus) fed with red yeast biomass : a comparison between large and small specimens

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Sofia Jacobsson; [2022]
    Nyckelord :Fatty acid composition; lipid content; oleaginous yeast; Arctic char Salvelinus alpinus ; aquaculture;

    Sammanfattning : Oleaginous yeast has shown to be a promising alternative to replace vegetable oils in fish feed. A problem in aquaculture is that different growth rates can be observed among farm-raised fish, supressing the productions full potential. When different growth rates are observed, it can be questioned if the fish assimilate the feed to the same extent. LÄS MER

  3. 3. Utfodring med ensilage till slaktgris : effekter på köttkvalitet och fettsyrasammansättning

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Erika Ohlsson; [2022]
    Nyckelord :köttkvalitet; fettsyrasammansättning; slaktgris; ensilage; vallfoder; proteinfodermedel;

    Sammanfattning : Ensilage är en potentiell proteinkälla till gris då vallens aminosyraprofil passar grisens behov bra. I Sverige är förutsättningarna för vallodling goda och vallen har positiv inverkan på odlingsmarken. Vallen kan även skapa ett mervärde då den har positiva effekter på grisens välfärd samt är lokalt odlad. LÄS MER

  4. 4. Methane mitigating feed additives in future dairy production : consumer and producer attitudes and potential effects on dairy products

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Emma Olofsson Laasonen; [2022]
    Nyckelord :Enteric methane; mitigating strategies; rumen metabolism; 3-Nitrooxypropanol; Asparagopsis taxiformis;

    Sammanfattning : Enteric methane emitted from ruminant metabolism is the most prominent greenhouse gas produced in livestock production. Mitigation strategies in the form of different types of methane reducing feed additives are approaching the market in near future. The effects of implementing the feed additives into the dairy sector was evaluated in this study. LÄS MER

  5. 5. Lammköttråvara i färskkorv : påverkan av djurets kön och ålder på sensoriska egenskaper och fettsyrasammansättning

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Magnus Jönsson; [2020]
    Nyckelord :Lamb commodity; Skatole; Mutton flavour; Sensory profile; Fresh sausage; Consumer test; Lammkött; Skatol; Fårsmak; Sensorisk profil; Färskkorv; Konsumenttest;

    Sammanfattning : I Sverige kastreras inte bagglamm. Detta bidrar till djurvälfärd och etiska mervärden för lammköttskonsumenten. Samtidigt finns studier som pekar på att könsmogna intakta bagglamm ger kött med handjurssmak som inte uppskattas av konsumenter. LÄS MER