Sökning: "feeding strategy"

Visar resultat 16 - 20 av 64 uppsatser innehållade orden feeding strategy.

  1. 16. The production of colostrum from a feeding perspective

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Ebba Kajlöv; [2020]
    Nyckelord :Colostrum; calf health; dry cows; feeding;

    Sammanfattning : Feeding good quality colostrum to newborn calves is essential to ensure their health and survival. Therefore, it is important to ensure production of enough yield and good quality colostrum in dairy farms. Some factors that have been shown to affect the quality of colostrum such as parity and time to first milking after calving. LÄS MER

  2. 17. Field study of the drought’s impact on feeding strategy and biological parameters in early lactation dairy cattle

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Mikaela Würtz; [2019]
    Nyckelord :dairy cattle; drought; energy balance; feeding; metabolism;

    Sammanfattning : The summer of 2018 was unusually warm and dry. For animal production, this resulted in poor pastures, reduced harvests of crops, such as roughage and grains, and increased risk for heat stress in the animals. The drought led to problems as in shortage of animal feed, which made the feeding of dairy cattle difficult. LÄS MER

  3. 18. Plastic ingestion and diet composition in two common fish species from the Swedish Skagerrak

    Master-uppsats, SLU/Dept. Of Aquatic Resources

    Författare :Danja Fritscher; [2019]
    Nyckelord :microplastic; plastic ingestion; whiting; dab; diet composition; enzymatic tissue digestion;

    Sammanfattning : Plastic ingestion is supposed to be linked to the feeding behaviour of the fish. Anthropogenic particles were expected to be accidentally ingested by the common dab due to its feeding strategy, which is focused on ground-living organisms. LÄS MER

  4. 19. Konventionell och ekologisk mjölkproduktion : vilka är skillnaderna gällande miljöaspekter?

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Amanda Jacobsson; [2019]
    Nyckelord :LCA; mjölkgård; växthusgaser; klimatpåverkan; miljöpåverkan;

    Sammanfattning : Livsmedelsproduktionens utmaningar inför framtiden är bland annat en intensifiering, förändrad markanvändning och att reducera utsläpp av växthusgaser. Detta i kombination med en expansion av ekologisk livsmedelsproduktion har gjort utvärderingar och jämförelser mellan olika produktionsformers miljömässiga hållbarhet relevant. LÄS MER

  5. 20. Utformning av spaltbevattning : kan det vara vägen mot renare grisar?

    M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Cecilia Johansson; [2019]
    Nyckelord :spaltbevattning; droppbevattning; duschbevattning; djurvälfärd; boxhygien; slaktsvinstall;

    Sammanfattning : Hygien i svenska slaktsvinsstallar och arbetsbelastningen under sommartid kan vara ett problem i Sverige på grund av att grisarna använder den fasta liggytan som gödselyta under sommartid. Att grisen försöker kyla sig när den utsätts för värmestress, hög beläggning, icke optimal utfodringsstrategi samt ökad produktivitet är faktorer som alla bidrar till dålig boxhygien. LÄS MER