Sökning: "feeding strategy"
Visar resultat 6 - 10 av 64 uppsatser innehållade orden feeding strategy.
6. The evolutionary origins of phagocytosis in microbial populations
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Umeå universitet/Institutionen för fysikSammanfattning : The emergence of the eukaryotic cell was one of the key events that paved the path to the vast variety of complex life visible all around us. A pivotal event in the process of eukaryogenesis was an endosymbiosis of two prokaryotic cells which in time resulted in the mitochondria. LÄS MER
7. Customer engagement in Formula 1 : From an old man’s club to social media behemoth
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionenSammanfattning : Formula 1 is one of the worlds biggest sports, and in the recent years they as a sport has had one of the biggest upswing in the world in their viewership and activity on social media. Instagram has played a big part in this recent success and is the sporting organisations fastest growing social media. LÄS MER
8. Omställning från mesofil till termofil rötning på Hammarby Sjöstadsverket
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, KTH/Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH)Sammanfattning : I framtiden kommer belastning på Henriksdals avloppsreningsverk fördubblas, vilket innebär en ökning av antalet personer som bekännas, från cirka 800 000 till 1,6 miljoner. Hygienkravet på slam kommer även att bli striktare. LÄS MER
9. Födosöksbeteende och aktivitet hos brunbjörn (Ursus arctos) vid användning av två olika utfodringsmetoder
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : The brown bear (Ursus arctos) is an omnivore that spends a lot of its time foraging in the wild. In zoos, the brown bear's foraging behaviour and activity level is depending on the management. To stimulate the brown bears to express their natural behaviours the zookeepers can feed the bears in a way that makes the bears forage for a long time. LÄS MER
10. Betes- och utfodringsstrategier för förbättrad juverhälsa i samband med värmestress
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Värmestress hos mjölkkor definieras av en oförmåga att bibehålla normal kroppstemperatur, vilket leder till nedsatt produktion och djurvälfärd. Sommaren 2018 uppmärksammandes som en av de varmaste perioderna i Sverige sedan 1951 och påföljderna för svenska mjölkföretagare var kännbara. LÄS MER