Sökning: "glutenfria"

Visar resultat 1 - 5 av 18 uppsatser innehållade ordet glutenfria.

  1. 1. Undersökning och förbättringsarbete av internlogistik mellan hygienzoner

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för ingenjörsvetenskap

    Författare :Malin Ljungström; Nicklas Rosell; [2022]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Examensarbetet har utförts som en fallstudie på livsmedelsföretaget Semper AB vid deras produktionsanläggning i Götene där företaget tillverkar välling, modersmjölksersättning och glutenfria mixer. Arbetet innebar undersökning av internlogistik mellan hygienzoner för de tre flödena Wetmix, avfall och Basepowder. LÄS MER

  2. 2. Chiafröns påverkan i glutenfria bröd

    M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Jonathan Laike Ståhle; Tobias Christensen; [2021]
    Nyckelord :Salvia hispanica; Chia; Chia seeds; Gluten-free bread; Food engineering; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : I detta examensarbete har tanken varit att få en ökad kunskap för hur chiafröet påverkar det glutenfria brödet. Orsaken till det glutenfria brödets uppkomst är sjukdomen celiaki. Samtidigt som forskning utförs inom området celiaki är det svårt för människor med denna diagnos att hitta bra glutenfria brödalternativ. LÄS MER

  3. 3. Hur påverkar celiaki vardagen? : En enkätstudie med fokus på måltider utanför hemmet och den glutenfria trenden.

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Fanny Ingman; [2020]
    Nyckelord :Celiaki; glutenfri trend.;

    Sammanfattning : Bakgrund Antalet personer som är diagnostiserade med celiaki har inte förändrats de senaste åren men trots det har antalet personer som följer en glutenfri kost tredubblats, en förändring som talat för att glutenfri kost blivit en trend. Vuxna med celiaki undviker att äta på café eller restaurang och bidragande orsaker till det är kontaminationsrisk, dålig kommunikation med personalen och restaurangpersonalens otillräckliga kunskap om sjukdomen. LÄS MER

  4. 4. Den glutenfria kosten – vår tids största diet på gott eller ont?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Lisa Groop; Erik Tieu; [2019-08-12]
    Nyckelord :Kost; celiaki; gluten; självdiagnostisering;

    Sammanfattning : Den glutenfria trenden sprids allt mer runt om i världen, inklusive i Sverige. En glutenfri diet är nödvändig för individer med celiaki men allt fler individer som inte har celiaki följer numera kosten. Glutenfri kost innebär att individer exkluderar gluten, som finns i spannmålen vete, korn och råg. LÄS MER

  5. 5. Attempt to increasing freshness in gluten-free tin bread by adding distilled monoglycerides, α-amylase and glucose oxidase

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Alies Hellsten; [2019]
    Nyckelord :Emulsifier; α-amylase; glucose oxidase; gluten-free bread; freshness;

    Sammanfattning : The market for gluten-free products is still developing and producers seek to offer consumers products as close to standard market products as possible. Therefore, product development of textural and sensory issues in gluten-free bread is crucial for the industry. LÄS MER