Sökning: "hållbarhet livsmedel"

Visar resultat 11 - 15 av 119 uppsatser innehållade orden hållbarhet livsmedel.

  1. 11. Kokta äggs hållbarhet i rumstemperatur. : Studie av lipidoxidation och mikrobiell förekomst.

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Cecilia Carlegård; [2023]
    Nyckelord :egg; lipidoxidation; thiobarbituric acid; TBARS; ägg; lipidoxidation; tiobarbitursyra; TBARS;

    Sammanfattning : Eggs are a popular food widely consumed worldwide, due to their nutrient density and shelf life even at room temperature. This study aimed to investigate if eggs keep better in the refrigerator than at room temperature post-boiling. LÄS MER

  2. 12. Business Model Innovation for a Foodtech Startup : Solving Food Waste Using Real Time Spoilage Indicator

    Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Författare :Devanand Pasunuri; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Food, an essential to human existence is also a major contributor to negative environmental and social impact due to the complexity of the food system, current ways of working of the stakeholders and consumer behaviour. This thesis deals with one such food product, fresh meat which has a high carbon footprint due to extensive land and water usage during production. LÄS MER

  3. 13. Eco board: produkten som hjälper dig laga hälsosammare och miljövänligare middagar

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för industriell ekonomi, industridesign och maskinteknik

    Författare :Christopher Ericsson; [2023]
    Nyckelord :MFW; Överkonsumtion; Hälsa; Hållbarhet; Kost; Portion; Matlagning;

    Sammanfattning : Projektet har inspirerats av metabolic food waste, även kallat MFW, som är ett mått för överkonsumtion av mat i koldioxidekvivalenter. I det här projektet har jag genomgått en designprocess för att ta fram ett produktkoncept som syftar till att hjälpa människor tillaga lagom mängder mat utav olika livsmedel för att minimera belastningen på miljön. LÄS MER

  4. 14. Hållbart beteende : Hur nudging inom design kan användas för att främja en hållbar livsmedelskonsumtion

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för konst, kultur och kommunikation (K3)

    Författare :Simon Sjöberg; [2022]
    Nyckelord :Design; Produktdesign; Hållbar livsmedelskonsumtion; Livsmedelskonsumtion; Hållbarhet; Design för hållbart beteende; Nuding; Nuding inom livsmedel; Livsmedel; Hållbart beteende;

    Sammanfattning : Livsmedelskonsumtionen står för cirka 30% av den totala mängden koldioxid människan står för. Genom att konsumera mindre animaliska proteiner och mer proteiner från växtriket är det möjligt att minska klimatpåverkan med mer än 25%. LÄS MER

  5. 15. Temperaturens inverkan på tillväxt av olika mikroorganismer på frysta livsmedel

    Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Almohannad Alahmad; [2022]
    Nyckelord :Frysning; ; förskämning; hållbarhet; mikroorganism; upptining;

    Sammanfattning : Metoder för att bevara mat har varit en viktig aspekt för att säkra livsmedelsförsörjningen genom historien. Frysning och andra konserveringsmetoder har använts med framgång under årens lopp för att förlänga livsmedels hållbarhetstid, men det finns ibland mikroorganismer på livsmedel som kan växa till mängder som kan leda till sjukdom och utgöra problem för individers hälsa, eller så kan de förskämma livsmedel. LÄS MER