Sökning: "hållbarhet livsmedel"

Visar resultat 21 - 25 av 119 uppsatser innehållade orden hållbarhet livsmedel.

  1. 21. Performance of a New Tetra Recart® Package Storing Oxygen Sensitive Food

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Thea Mathisson; Sofia Göransson; [2022]
    Nyckelord :Shelf Life; Ascorbic Acid; Vitamin C; Browning; Headspace; Tetra Recart®; Food Engineering; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Tetra Recart® är ett innovativt, kartong-baserat förpackningsalternativ till konserverad mat. Tetra Pak® har sett en ökad efterfrågan på en mindre förpackningsvolym av Tetra Recart®, vilket har gjort att Tetra Recart® utvidgat förpackningsportfolion med en ny, mindre förpackning på 100 mL. LÄS MER

  2. 22. Some faba beans and a nice Chianti : prospects and challenges for increasing the production of faba beans as food

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Hannah Carlsson Wendin; [2022]
    Nyckelord :faba beans; cultivation; food processing; food; possibility; restriction; summative content analysis; conventional content analysis;

    Sammanfattning : Swedish produced faba beans have recently been acknowledged as a sustainable food product containing important nutrition and are produced with low environmental impact. Faba beans belong to the group of protein crops and have great potential to replace resource-demanding proteins, but today the crop is exclusively used as feed in Sweden. LÄS MER

  3. 23. Fårkött i det offentliga köket

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik (kandidat); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Malin Nilsson; Joakim Lenander; [2022]
    Nyckelord :Fårkött; offentliga kök; hållbarhet; livsmedelsteknik; food technology; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Syftet med detta arbete är att se om det är möjligt att servera fårkött i de offentliga köken och vilka vinster det kan ge. Årligen inhandlas livsmedel för cirka 10 miljarder kronor till de offentliga köken. LÄS MER

  4. 24. Konsumenters inställning till lokalproducerade livsmedel och svensk livsmedelsproduktion : samt vad det finns för utmaningar och möjligheter för verksamheter som erbjuder detta

    Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Miljövetenskap

    Författare :Elin Björklund; Lisa Jörnstedt; [2022]
    Nyckelord :food safety; small scale; locally produced; consumer and attitude.; livsmedelssäkerhet; småskalighet; lokalproducerat; konsument och inställning.;

    Sammanfattning : Behovet av att se över kopplingarna mellan livsmedelsförsörjningen, hållbarhet och suveränitet - vid tillhandahållandet av livsmedel - har ökat i och med en instabil och osäker omvärld. En ökad lokal och småskalig livsmedelsproduktion skulle på ett nationellt plan kunna göra livsmedelssystemet mer robust och resilient vid eventuella störningar. LÄS MER

  5. 25. MAGASINET

    Kandidat-uppsats, KTH/Arkitektur

    Författare :Mika Nilsson; [2022]
    Nyckelord :Magasin; Eskilstuna; faluröd; odling; biokol; biochar; Folkets hus; hörnstenar; faltak;

    Sammanfattning : The proposal aims to build on Eskilstuna municipality's work with circular ideas about sustainability to create a lively community house with focus on cultivation and creativity. By utilizing garden waste and processing it into biochar used in both large- and small-scale cultivation, carbon dioxide is bound in the soil for thousands of years. LÄS MER