Sökning: "livsmedelsproducerande djur"
Visar resultat 16 - 18 av 18 uppsatser innehållade orden livsmedelsproducerande djur.
16. Livsmedelsproducerande djur : en källa för antibiotikaresistens?
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : Antibiotikaresistens är idag ett viktigt globalt folkhälsoproblem. Ifall vi förlorar antibiotika som skydd mot bakteriella infektioner kommer det att påverka både samhälle och individ i form av ökade samhällskostnader och för individen en ökad morbiditet och mortalitet. LÄS MER
17. Nötkött som smittkälla vid human toxoplasmos
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : Toxoplasma gondii är en encellig parasit som kan orsaka livshotande sjukdom vid infektion av immunsupprimerade personer och skada fostret vid infektion av gravida kvinnor. Parasiten infekterar även livsmedelsproducerande djur som t ex nötkreatur och kan då ge upphov till infektiösa vävnadscystor som förekommer i bl a skelettmuskulatur. LÄS MER
18. Finns Clostridium difficile i köttprodukter i Sverige? : en pilotstudie
L3-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : Clostridium difficile is a grampositive, anaerobe bacteria with a spore-forming ability. The bacteria is present in the environment, can be isolated from animals and is common in hospitals, where it is a known cause of severe diarrhoea in compromised patients. Lately scientists have been discussing whether Cl. LÄS MER