Sökning: "livsmedelsproducerande djur"

Visar resultat 16 - 18 av 18 uppsatser innehållade orden livsmedelsproducerande djur.

  1. 16. Livsmedelsproducerande djur : en källa för antibiotikaresistens?

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Angelica Jonasson; [2011]
    Nyckelord :antibiotikaresistens; livsmedelsproducerande djur; ESBL; cefalosporiner; människor;

    Sammanfattning : Antibiotikaresistens är idag ett viktigt globalt folkhälsoproblem. Ifall vi förlorar antibiotika som skydd mot bakteriella infektioner kommer det att påverka både samhälle och individ i form av ökade samhällskostnader och för individen en ökad morbiditet och mortalitet. LÄS MER

  2. 17. Nötkött som smittkälla vid human toxoplasmos

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Karolina Karlsson; [2011]
    Nyckelord :Toxoplasma gondii; toxoplasmos; nötkött; vävnadscystor; prevalens; serologi;

    Sammanfattning : Toxoplasma gondii är en encellig parasit som kan orsaka livshotande sjukdom vid infektion av immunsupprimerade personer och skada fostret vid infektion av gravida kvinnor. Parasiten infekterar även livsmedelsproducerande djur som t ex nötkreatur och kan då ge upphov till infektiösa vävnadscystor som förekommer i bl a skelettmuskulatur. LÄS MER

  3. 18. Finns Clostridium difficile i köttprodukter i Sverige? : en pilotstudie

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Frida Karlsson; [2009]
    Nyckelord :clostridium difficile; cl. difficile; köttprodukter; köttfärs; nötfärs; livsmedelsburen; patogen;

    Sammanfattning : Clostridium difficile is a grampositive, anaerobe bacteria with a spore-forming ability. The bacteria is present in the environment, can be isolated from animals and is common in hospitals, where it is a known cause of severe diarrhoea in compromised patients. Lately scientists have been discussing whether Cl. LÄS MER