Sökning: "livsmedelsproducerande djur"
Visar resultat 11 - 15 av 18 uppsatser innehållade orden livsmedelsproducerande djur.
11. Antimicrobial resistance in indicator Escherichia coli from medium-sized swine herds in North-eastern Thailand
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Antimicrobial resistance (AMR) is a fast growing global threat in several perspectives. In medicine the antimicrobials are crucial in the treatment of some diseases and without the antimicrobials those diseases might be fatal. LÄS MER
12. Förekomsten av aflatoxin B1 och ochratoxin A i kött och mjölk från livsmedelsproducerande djur samt dess påverkan på livsmedelssäkerheten
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Mykotoxiner är sekundära metaboliter som produceras av mögelsvampar. De mykotoxiner som anses farliga för människor och djur samt har potential att övergå i animalier via metabolisering av foder, är AFB1 (aflatoxin B1) och OTA (ochratoxin A). Dessa produceras av mögelsvampar som livnär sig på lagrade spannmål. LÄS MER
13. Förekomsten av Yersinia spp. och Salmonella spp. hos svenska jakthundar
Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Yersinia spp. och Salmonella spp. är båda bakterier som orsakar allvarlig gastroenterit hos människa. Det är dessutom vanligt att symptomen kvarstår under lång tid och patienten får ofta sekundära problem efter genomgången sjukdom i form av Reaktiv artrit (ReA) och Irritable Bowel Syndrome (IBS). LÄS MER
14. Att vårdas med MRSA i sjukvården : En litteraturöversikt om MRSA-patienters vårdupplevelser
Kandidat-uppsats, Ersta Sköndal högskola/Institutionen för vårdvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Meticillinresistenta Staphylococcus aureus (MRSA) är ett globalt bekymmer inom sjukvården. MRSA kan bland annat orsaka sårinfektioner, infektioner i skelett, lunginflammation, hjärninflammation, och kan leda till döden. I Sverige ökar MRSA med cirka 20 fall per vecka (en ökning med 33 % sedan år 2004). LÄS MER
15. Påverkan av förhöjd inomhustemperatur på fysiologi, beteende och mjölkproduktion hos svenska lantrasgetter
Master-uppsats, SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and BiochemistrySammanfattning : Klimatet är under förändring och en global temperaturökning med 1,8-4,0○C förutspås ske från år 1990 till 2099. Detta kan medföra att livsmedelsproducerande djur i Sverige kommer att utsättas för värmebelastning under perioder vilket kan ha negativa effekter på djurens produktion och välfärd. LÄS MER