Sökning: "meat product"
Visar resultat 1 - 5 av 125 uppsatser innehållade orden meat product.
1. En god djurvälfärd? : en litteraturstudie om vad som kan göras för att minska mjölkkors rädsla i samband med lastning och transport
Kandidat-uppsats, SLU/Institutionen för tillämpad husdjursvetenskap och välfärdSammanfattning : Rädda och stressade djur är inte välmående djur. Rädda mjölkkor kan reagera oförutsägbart och hastigt vilket gör att de kan vara farliga att hantera. Rädsla och stress hos mjölkkor kan orsaka fysiska skador, materiella skador och ekonomiska förluster. LÄS MER
2. Hundägares motivation till utfodring med färskfoder och deras inställning till sterilisering av foder: en enkätstudie
Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Att utfodra sin hund med färskfoder, även känt som Raw meat based diets (RMBD), har ökat i popularitet de senaste åren. Förespråkare av dieten menar att den är överlägsen traditionella våt- och torrfoder gällande näringsinnehåll och positiva effekter på hundens hälsa. LÄS MER
3. Maybe meat, maybe not? Analysing Swedish consumers’ preferences for plant-based meat alternatives
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Plant-based meat alternatives (PBMAs) have grown in both demand and diversified supply. As follows, there has recently been an increase in research studying consumers' behaviour towards these products. This thesis aimed to add to the growing literature by analysing Swedish consumers' preferences for PBMAs. LÄS MER
4. Study of the effects of the operating conditions of a decanter centrifuge on a pilot-scale protein recovery setup from cold-pressed rapeseed press cake
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : There is significant evidence to suggest that diets that include high levels of meat consumption have negative effects on both the environment and human health. As a result, efforts are being made to identify and characterize more plant-based proteins, such as those found in rapeseed. LÄS MER
5. Hållbar omställning av den svenska köttbranschen genom implementering av vegetabiliskt protein
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Industriell teknikSammanfattning : Köttindustrin har en omfattande negativ klimatpåverkan då värdekedjan släpper ut växthusgaser. Andra problem industrin bidrar till är markdegradering, förorening och övergödning. Till följd av detta har industrin börjat granskas och alternativa tillvägagångssätt och produkter framkommit. LÄS MER