Sökning: "microbiological hazards"

Hittade 3 uppsatser innehållade orden microbiological hazards.

  1. 1. Challenge test assessing growth potential of Listeria monocytogenes in Eldost

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Louise Helsing; [2020]
    Nyckelord :Eldost; Listeria monocytogenes; halloumi; challenge test; microbiological hazards;

    Sammanfattning : The demand for Cypriot Halloumi on the Swedish market has increased. However, more consumers request a similar product with origin from Sweden. This is the reason behind the launch of the Swedish Eldost, a cheese similar to Halloumi but produced in Sweden, from Swedish milk and in an artisanal manner. LÄS MER

  2. 2. Mjölkproduktion – kvalitetssäkring från gård till mejeri samt möjliga risker för konsumenten

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Sanna Lindberg; [2013]
    Nyckelord :mjölk; kvalitetssäkring; HACCP; humanpatogener; värmeresistenta bakterier; psykrotrofa bakterier;

    Sammanfattning : Kvalitetssäkringssystem används i livsmedelsproduktionen för att identifiera och kontrollera de potentiella faror som kan påverka slutproduktens kvalité och säker-het. I produktionen av pastöriserad dryckesmjölk är Hazard Analysis Critical Con-trol Point (HACCP) ett väl etablerat redskap som används för att eliminera de mi-krobiella, kemiska och fysikaliska risker som kan drabba mjölk. LÄS MER

  3. 3. Quality analysis of raw milk along the value chain of the informal milk market in Kiambu County, Kenya

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Microbiology

    Författare :Mattias Orregård; [2013]
    Nyckelord :Informal market; Kenya; Milk handling; Raw milk; Value chain;

    Sammanfattning : Farmers, agents and shops were interviewed to elucidate the postharvest handling practices of raw milk on the informal milk market in Kiambu County, Kenya. Interviews were also conducted to ascertain the knowledge and precautions taken by the farmers to prevent the presence of antibiotic residues in the milk. LÄS MER