Sökning: "psykrotrofa bakterier"

Hittade 3 uppsatser innehållade orden psykrotrofa bakterier.

  1. 1. Total bacterial count as an attribute for raw milk quality

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Helena Markusson; [2021]
    Nyckelord :total bacterial count; milk microbiota; raw milk quality; spoilage;

    Sammanfattning : Milk is a nutritious food and at the same time a substrate where microorganisms thrive. Their metabolic impact can be useful in dairy fermentation, but the degradation of compounds within its habitat can also cause dairy food spoilage. LÄS MER

  2. 2. Mjölkproduktion – kvalitetssäkring från gård till mejeri samt möjliga risker för konsumenten

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Sanna Lindberg; [2013]
    Nyckelord :mjölk; kvalitetssäkring; HACCP; humanpatogener; värmeresistenta bakterier; psykrotrofa bakterier;

    Sammanfattning : Kvalitetssäkringssystem används i livsmedelsproduktionen för att identifiera och kontrollera de potentiella faror som kan påverka slutproduktens kvalité och säker-het. I produktionen av pastöriserad dryckesmjölk är Hazard Analysis Critical Con-trol Point (HACCP) ett väl etablerat redskap som används för att eliminera de mi-krobiella, kemiska och fysikaliska risker som kan drabba mjölk. LÄS MER

  3. 3. Psykrotrofa och termoresistenta bakterier i mjölk och deras påverkan på kvalitén

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Louise Rolander; [2012]
    Nyckelord :mjölk; produktförstörande bakterier; termoresistenta bakterier; psykotrofa bakterier; sporbildare; bakteriella enzymer;

    Sammanfattning : Produktförstörande bakterier i mjölk försämrar kvalitén och förkortar dess hållbarhetstid. Det är därför både för mejeriindustrin och för konsumenten önskvärt att mängden produkt- förstörande bakterier i mjölken är låg. LÄS MER