Sökning: "psykotrofa bakterier"

Hittade 2 uppsatser innehållade orden psykotrofa bakterier.

  1. 1. Proteaser i mjölkråvara och mejeriprodukter : fördelar och nackdelar

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Louise Gustafsson; [2020]
    Nyckelord :endogena proteaser; exogena proteaser; mjölkkvalitét; mjölkproteiner;

    Sammanfattning : Enzymer i mejeriindustrin har stor betydelse under tillverkning av mejeriprodukter. Proteaser, en typ av enzym, hydrolyserar mjölkproteiner och kan bidra till positiva såväl som negativa effekter i mjölkråvara och slutprodukt. Proteaser kan ha olika verkan beroende på om de har ett endogent eller exogent ursprung. LÄS MER

  2. 2. Psykrotrofa och termoresistenta bakterier i mjölk och deras påverkan på kvalitén

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Louise Rolander; [2012]
    Nyckelord :mjölk; produktförstörande bakterier; termoresistenta bakterier; psykotrofa bakterier; sporbildare; bakteriella enzymer;

    Sammanfattning : Produktförstörande bakterier i mjölk försämrar kvalitén och förkortar dess hållbarhetstid. Det är därför både för mejeriindustrin och för konsumenten önskvärt att mängden produkt- förstörande bakterier i mjölken är låg. LÄS MER