Sökning: "poultry slaughter"

Visar resultat 1 - 5 av 16 uppsatser innehållade orden poultry slaughter.

  1. 1. Health and welfare observation in new broiler hydrids in Sweden

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Abdul Kader Alhamed; [2022]
    Nyckelord :Slow growing; Rowan Ranger; Hubbard; Organic; Welfare quality; Innovation;

    Sammanfattning : The stronger demand from consumers and welfare society to introduce new breeds that fit for higher welfare and better sustainability has been a strong factor to start introducing new breeds to the Swedish market and to meet these strong demands. Two breeds has been chosen as interesting breeds to be studied in the Swedish market. LÄS MER

  2. 2. The broiler production systems of Sweden and the United States : a comparison of the processing systems andhealth and welfare programs

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :DenaMarie Bengtsson; [2021]
    Nyckelord :animal welfare; antibiotics; automation in poultry production; breeders; broilers; conventional broilers; feed; hatcheries; organic broilers; poultry production; poultry slaughter; poultry vaccines;

    Sammanfattning : The aim of this thesis was to research broiler production in Sweden and the United States and to evaluate their processing systems as well as their health and welfare regulations. Sweden produces 110 million broilers a year and the United States produces 9 billion broilers a year. LÄS MER

  3. 3. Kassationer vid slakt i svensk slaktkycklinguppfödning

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Sanna Gustafsson; [2019]
    Nyckelord :kassation; slaktkyckling; slakt; kyckling;

    Sammanfattning : Konsumtion av kött från slaktkyckling ökar stadigt i Sverige, bl.a. på grund av hälsotrender, men även till följd av förhållandevis lågt pris och hög tillgänglighet. För att säkerhetsställa en god livsmedelsäkerhet granskas slaktkroppar som ska bli livsmedel på slakterierna. LÄS MER

  4. 4. Förekomst av specifika bakterier i färskfoder innehållande produkter från fjäderfä åt hund

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Lovisa Staaf Hästö; [2018]
    Nyckelord :färskfoder; BARF; Salmonella; Campylobacter; Enterobacteriaceae; Clostridium perfringens;

    Sammanfattning : Färskfoder och BARF ”ben och rå föda” har utvecklats till att bli ett allt mer populärt utfodringsalternativ för hundar. Dess användning är dock även associerad med viss debatt då icke värmebehandlade köttprodukter kan vara förenade med en ökad förekomst av bakterier, jämfört med övriga kommersiella utfodringsalternativ. LÄS MER

  5. 5. Comparison of behaviour and health of two broiler hybrids with different growth rates

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Sofia Wilhelmsson; [2016]
    Nyckelord :Broiler; chicken; welfare; health; behaviour; gait; fear; perching; dustbathing;

    Sammanfattning : Until recently fast growing broiler hybrids have been used exclusively in both conventional and organic broiler production in Sweden. This study aimed to quantify differences in behaviour and health between a fast growing hybrid (Ross 308) and a slower growing hybrid (Rowan Ranger). LÄS MER