Sökning: "public meal"

Visar resultat 1 - 5 av 47 uppsatser innehållade orden public meal.

  1. 1. Cultivating Resilient Local Food Systems: Identifying opportunities and strategies for sustainable public procurement

    Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för geovetenskaper

    Författare :Madison Sherwood-Walter; [2023]
    Nyckelord :Sustainable Development; Local Food Systems; Public Procurement; Innovation; Agricultural Policy; Rural Development;

    Sammanfattning : The industrialization of the global food system has drastically altered agricultural practices, transitioning from small-scale, subsistence farming to large-scale, transnational supply chains dominated by agribusinesses. While this shift has increased productivity, it has led to environmental degradation, economic inequity, and loss of traditional agricultural knowledge. LÄS MER

  2. 2. Food preparedness and the protection of agricultural land among municipalities : A case study in Haninge and Heby municipalities

    Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Freja Handler; [2023]
    Nyckelord :Food preparedness; protection of agricultural land; resilience; municipalities; Livsmedelsberedskap; skydd av jordbruksmark; resiliens; kommuner;

    Sammanfattning : Food provision in times of environmental and social crises has become a hot topic over recent years. The covid-19 pandemic and the Russian war on Ukraine have led to a re-evaluation of Swedish food preparedness. LÄS MER

  3. 3. Patienters upplevelser av att leva med kroniskt obstruktiv lungsjukdom (KOL) : En litteraturstudie

    M1-uppsats, Röda Korsets Högskola

    Författare :Rosita Hamidi; Naima Mohamed; [2023]
    Nyckelord :Chronic obstructive pulmonary disease COPD ; life experience; nursing; patient experience; relatives; the role of the nurse; Kroniskt obstruktiv lungsjukdom KOL ; livserfarenhet; omvårdnad; närstående; patientupplevelse; sjuksköterskans roll;

    Sammanfattning : Bakgrund: Kroniskt obstruktiv lungsjukdom (KOL) är ett folkhälsoproblem och den tredje vanligaste dödsorsaken i världen. KOL påverkar andningsvägar och lungor och leder till begränsning av luftflödet in och ut ur lungorna. Den främsta orsaken till sjukdomen är rökning. LÄS MER

  4. 4. Service dominant logic for actor-to-actor co-creation of value and sustainability outcomes : case studies of five actors in the Swedishlegume industry

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Forest Economics

    Författare :Eric Lwin; [2022]
    Nyckelord :collaboration; innovation; service ecosystem; institutional logic; business administration;

    Sammanfattning : Shifts to less energy intensive diets based on plant protein are necessary to meet the food demands of 2050. High protein crops such as legumes are a solution that confers farm-level and societal benefits. However, Sweden lacks the physical, societal, and political infrastructure needed for improved production and consumption. LÄS MER

  5. 5. Skolmåltidens utmaningar : En undersökning om hur en offentlig måltidsorganisation arbetar till att främja elevernas skolmåltidsintag

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Alexandra Frenning; [2022]
    Nyckelord :Måltidsmodellen; SkolmatSverige; komplexitet; avgiftsfri skolmåltid; måltidsintag;

    Sammanfattning : .... LÄS MER