Sökning: "riskanalys dricksvatten"

Visar resultat 6 - 9 av 9 uppsatser innehållade orden riskanalys dricksvatten.

  1. 6. Riskbedömning av nuvarande och framtida dricksvattenproduktion i Eskilstuna enligt ODP och MRA

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Uppsala universitet/Institutionen för geovetenskaper

    Författare :Maria Westermark; [2011]
    Nyckelord :MRA ODP microbiological risk drinking water; MRA ODP mikrobiologisk risk dricksvatten;

    Sammanfattning : Vatten i Sverige har länge ansetts hålla hög kvalitet, men trots detta inträffar årligensjukdomsfall orsakade av förorenat dricksvatten. I enlighet med livsmedelsverketsföreskrifter om dricksvatten ska dricksvatten vara ”hälsosamt och rent”. Detta är dock inteett praktiskt tillämpbart villkor, då ingen acceptabel risk har satts upp. LÄS MER

  2. 7. Analys av dricksvattenrening med metoderna Mikrobiologisk riskanalys, MRA och God desinfeksjonspraksis, GDP

    Kandidat-uppsats, Institutionen för fysik, kemi och biologi

    Författare :Anna Högberg; [2010]
    Nyckelord :Water purification; drinking water; microorganism; Quantitative Microbial Risk Assessment; QMRA; Good Disinfection Practice; GDP; ODP; Vattenrening; dricksvatten; mikroorganism; Mikrobiologisk riskanalys; MRA; God desinfeksjonspraksis; GDP; ODP;

    Sammanfattning : Vatten är ett livsmedel som vi kommer i kontakt med dagligen. För att inte råka ut för sjuk-domar och infektioner renas dricksvattnet på vattenverken, främst för att reducera antalet patogener, d.v.s. LÄS MER

  3. 8. Risker i vattenförsörjning på sjukhus - En grovanalys av inkommande vatten till Nya Karolinska Solna

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Avdelningen för Byggnadsmaterial; Lunds universitet/Högskoleingenjörsutbildning i byggteknik med arkitektur

    Författare :Jennie Paulsson; [2009]
    Nyckelord :risker; vattenförsörjning; grovanalys; nks; mälaren; norrvatten; Building construction; Byggnadsteknik; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Dagens teknik är i allmänhet avancerad och med en ständig utveckling går vi mot ännu mer avancerade system. Detta gäller inte minst inom sjukvården. Detta medför även att riskerna ökar och att nya risker skapas. LÄS MER

  4. 9. En jämförande studie av Svenskt Vattens och CAC:s syn på HACCP-processen, En utvärdering och ett praktiskt tillämpande av Svenskt Vattens "Handbok för egenkontrollprogram med HACCP"

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Lunds universitet/Avdelningen för Teknisk vattenresurslära

    Författare :Anna Järvegren Meijer; [2007]
    Nyckelord :kritisk styrpunkt; dricksvatten; vattenverk; Svenskt Vattens handbok; riskanalys; rangordning; bedömningsskalor; konsekvens; frekvens; Riskhantering; CCP; Risk Management and Safety engineering; värdematris; HACCP; Food and drink technology; Livsmedelsteknik; Technology and Engineering; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Denna rapport, En jämförande studie av Svenskt Vattens och CAC:s syn på HACCP-processen, En utvärdering och ett praktiskt tillämpande av Svenskt Vattens Handbok för egenkontrollprogram med HACCP, skriven av Anna Järvegren Meijer (handledd av Kenneth M. Persson, professor vid Teknisk Vattenresurslära, Lunds Tekniska Högskola och Anne Levin, konsult på SWECO VIAK, Malmö) behandlar kvalitetssystemet Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP) och fokus ligger på tillämpning inom beredning och distribution av dricksvatten. LÄS MER