Sökning: "MRA ODP microbiological risk drinking water"
Hittade 4 uppsatser innehållade orden MRA ODP microbiological risk drinking water.
1. Mikrobiologisk riskanalys för dricksvattenrening vid Görvälnverket
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Uppsala universitet/Institutionen för geovetenskaperSammanfattning : Enligt dricksvattenföreskrifterna framtagna av Livsmedelsverket (SLVFS 2001:30), ska ett dricksvatten vara ”hälsosamt och rent” vilket avser att det är ”fritt från mikroorganismer, parasiter och ämnen i sådana antal eller halter att de kan utgöra en fara för människors hälsa”. WHO (2008) bedömer att den största hälsorisken kopplad till dricksvatten är sjukdomsutbrott orsakade av vattenburna patogener och har satt gränsvärdet på den årliga risken för sjukdom till 1/1000 personer. LÄS MER
2. Inventering av mikrobiologiska riskpunkter i Östra Mälaren
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, KTH/Skolan för kemivetenskap (CHE)Sammanfattning : Mälaren är Stockholms största dricksvattentäkt och den förser årligen 1,7 miljoner människor med rent dricks-, tvätt- och badvatten genom Stockholm Vattens vattenverk Norsborg och Lovö och Norrvattens vattenverk Görväln. Även om det finns reservvattentäkter som Bornsjön så räcker inte de till om något skulle hända med Mälaren som t. LÄS MER
3. Riskbedömning av nuvarande och framtida dricksvattenproduktion i Eskilstuna enligt ODP och MRA
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Uppsala universitet/Institutionen för geovetenskaperSammanfattning : Vatten i Sverige har länge ansetts hålla hög kvalitet, men trots detta inträffar årligensjukdomsfall orsakade av förorenat dricksvatten. I enlighet med livsmedelsverketsföreskrifter om dricksvatten ska dricksvatten vara ”hälsosamt och rent”. Detta är dock inteett praktiskt tillämpbart villkor, då ingen acceptabel risk har satts upp. LÄS MER
4. Analys av dricksvattenrening med metoderna Mikrobiologisk riskanalys, MRA och God desinfeksjonspraksis, GDP
Kandidat-uppsats, Institutionen för fysik, kemi och biologiSammanfattning : Vatten är ett livsmedel som vi kommer i kontakt med dagligen. För att inte råka ut för sjuk-domar och infektioner renas dricksvattnet på vattenverken, främst för att reducera antalet patogener, d.v.s. LÄS MER