Sökning: "Pathogenic microorganisms"
Visar resultat 1 - 5 av 29 uppsatser innehållade orden Pathogenic microorganisms.
1. Influence of climate change on Organism Abundance in the Kiruna Region, Northern Sweden: Insights from-long term high-quality DNA sequencing
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskapSammanfattning : This study investigates if the area around Kiruna, Northern Sweden has experienced large shifts in weather conditions and whether these have affected organism abundances. With a significant increase in global temperature and an increase in average temperature of 1. LÄS MER
2. Temperaturens inverkan på tillväxt av olika mikroorganismer på frysta livsmedel
Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Metoder för att bevara mat har varit en viktig aspekt för att säkra livsmedelsförsörjningen genom historien. Frysning och andra konserveringsmetoder har använts med framgång under årens lopp för att förlänga livsmedels hållbarhetstid, men det finns ibland mikroorganismer på livsmedel som kan växa till mängder som kan leda till sjukdom och utgöra problem för individers hälsa, eller så kan de förskämma livsmedel. LÄS MER
3. Råmjölkens användningsmöjligheter och egenskaper : the uses and properties of colostrum
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Råmjölken är den första mjölken som däggdjur producerar efter födsel. Råmjölken är rik på makro- och mikronäringsämnen, immunmodulatorer och tillväxtfaktorer. Råmjölken produceras ungefär de tre första dagarna efter födseln. Kon producerar mer råmjölk än vad kalven behöver. LÄS MER
4. Functional analysis of effectors from Blumeria graminis and their effect on the plant microbiome
Master-uppsats, SLU/Dept. of Forest Mycology and Plant PathologySammanfattning : With an expected population of 10 billion by the next century, agricultural production has to increase at the same pace to match such demand. One of the main obstacles to achieving this are the pathogenic microorganisms that reduce food quality and yields every year. LÄS MER
5. Developing a Method to Study the Impact of Microbial DNA on the Brain Related to Alzheimer’s Disease – Can Food Make a Change?
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Understanding the gut-brain-microbiota axis can help us provide a new tool to manage conditions such as Alzheimer’s. However, a major challenge is selectively amplifying the bacterial DNA which is present at a much lower level than the host DNA. LÄS MER