Sökning: "sammanfattning kost"
Visar resultat 11 - 15 av 144 uppsatser innehållade orden sammanfattning kost.
11. Faktorer som påverkar följsamhet gällande kosthållning för patienter med diabetes typ 2 : En litteraturöversikt
Kandidat-uppsats, Marie Cederschiöld högskola/Institutionen för vårdvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Diabetes typ 2 är ett stort folkhälsoproblem i dagens samhälle. Diabetes typ 2 för med sig stora komplikationer och riskfaktorer. Egenvård är en central del när det gäller diabetes typ 2. Kosthållning spelar stor roll när det gäller egenvård vid diabetes typ 2. LÄS MER
12. Upplevelser av arbetet med specialkost och anpassad kost i grundskolan : En kvalitativ intervjustudie med skolkökspersonal
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : SAMMANFATTNING Introduktion: Antalet serverade måltider med special- och anpassad kost i svenska grundskolan ökar. I nationella riktlinjer och rekommendationer finns vägledning för skolkökspersonal inom området. LÄS MER
13. Elevers upplevelser av hur hälsoperspektiv kopplat till MAT tas upp i hem- och konsumentkunskap
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : SAMMANFATTNING Bakgrund Hem- och konsumentkunskap (HKK) är ett viktigt skolämne som syftar till att ge elever nödvändiga verktyg för att bli medvetna konsumenter. Livsmedelsverkets nya kostråd innebär att äta mer mat från växtriket och mindre från djurriket, att äta lagom mycket och att röra på sig. LÄS MER
14. Äta kött igen? : En studie om veg*nska individers identitet och upplevelser kring att återintroducera kött
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : SAMMANFATTNING Denna studie undersöker hur veganer och/eller vegetarianer upplever att börja äta kött igen efter att ha följt en växtbaserad kost under en längre tidsperiod. Undersökningen fokuserar på den individuella upplevelsen men också på sociala aspekter. Framförallt i förhållande till identitet och stigmatisering. LÄS MER
15. Fiskkonsumtion under och efter graviditet : En kvantitativ enkätstudie
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : SAMMANFATTNING Bakgrund Graviditeten är en period då många kvinnor lägger till, undviker eller begränsar vissa livsmedel. Fiskkonsumtion under graviditet har många hälsofördelar både för fostret och för mamman. Trots detta tenderar kvinnor att minska sin fiskkonsumtion under graviditeten. LÄS MER