Sökning: "storability"

Visar resultat 1 - 5 av 13 uppsatser innehållade ordet storability.

  1. 1. The best tasting pear in the world : is there a future for the cultivation of Pyrus sinkiangensis in Sweden?

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Mika Modin; [2022]
    Nyckelord :Fragrant pear; Korla pear; Xiang li; Pyrus sinkiangensis;

    Sammanfattning : Pears are next to apples one of the most important fruit crops of the temperate world but only a few cultivars are being produced. There is great genetic diversity within the genus Pyrus, and the wide dispersion of the species has created pears with many different traits and qualities. LÄS MER

  2. 2. Växtförädlingsmål för framtida äppelförädling ur förädlares och odlares perspektiv

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)

    Författare :Josefine Monell; [2021]
    Nyckelord :växtförädling; äpple; Malus;

    Sammanfattning : Äpplen utgör den mest odlade frukten i Sverige och det finns en lång tradition av att producera äpple i hela Norden. För att kunna säkerställa en fortsatt produktion även i framtiden krävs en inhemsk förädling för att framställa nya sorter som kan möta framtidens utmaningar med ett förändrat klimat, effektivare lagring och förändrade preferenser från slutkonsumenten. LÄS MER

  3. 3. Växtsubstrat för en hållbar stad

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)

    Författare :Elias Gabrielsson; Victor Stål; [2020]
    Nyckelord :växtsubstrat; pimpsten; biokol; växtbädd; skelettjord; kompaktering; vattenhållande förmåga;

    Sammanfattning : Syftet med arbetet är att undersöka två befintliga växtsubstratsystem som används för perenner och lignoser i urbana miljöer. Detta görs i syfte med att städerna utvecklas och förtätas i en allt snabbare takt. Förtätade städer kräver fler nya och innovativa gröna lösningar för att uppnå kvalitativa resultat. LÄS MER

  4. 4. Lagringsduglighet av Conferencepäron i kyl och rumstemperatur : en jämförelse mellan ekologiskt och konventionellt odlade päron

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Emma Altenhammar; Linn Persson; [2020]
    Nyckelord :Shelflife; conference pear; food quality; ecology; sensory; organic; conventional; ripening behaviour; maturation;

    Sammanfattning : Introduction ‘Conference’ pear is a climactic autumn pear with unpredictable storage capacity. By studying the storage capacity of the pears, insights can be obtained which can reduce food waste. LÄS MER

  5. 5. Genotyping ethylene production genes Md-ACS1 and Md-ACO1 for markerassisted selection in apple

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)

    Författare :Johan Lundmark; [2019]
    Nyckelord :malus domestica; ripening; fruit firmness; shelf-life; storage; nordic; Baltic;

    Sammanfattning : Texture, firmness and storability are among the most important traits for fruit quality in apple. Consumers are increasingly demanding apples with a “crispy texture”, and the market is offering a premium for a longer shelf life, which has as a result generated an increased interest from plant breeders to meet these demands. LÄS MER