Sökning: "water stability"
Visar resultat 1 - 5 av 319 uppsatser innehållade orden water stability.
1. Insights Into Wind Profile Characteristics in the Arctic Marine Boundary Layer
Master-uppsats, Uppsala universitet/Luft-, vatten- och landskapsläraSammanfattning : The atmospheric boundary layer in the Arctic is essential for the understanding of climate change and improving regional weather prediction. The aim of this study is to investigate to which degree wind speed profiles retrieved in the Arctic agree with well known wind profile concepts and understand which local impact factors influence the wind speed profile. LÄS MER
2. Coverage increase in a plant-based BB cream formulation with natural pigments
Master-uppsats, KTH/KemiSammanfattning : Kaffe Bueno, ett bioteknologiskt start-up-företag dedikerat till framsteg inom naturliga och gröna produkter, fokuserar på att utnyttja den outnyttjade potentialen hos kaffebiprodukter genom grön kemi och bioteknik. Då endast 1% av kaffet används för bryggning, extraherar företaget lösliga och olösliga produkter genom en uppdelning mellan ett oljeutvinning och ett efterföljande vattenuttag, vilket bidrar till att sänka CO2-utsläppen per värde och en cirkulär ekonomi. LÄS MER
3. EFFEKTER PÅ UPPSTRÖMSSTABILITETEN I FYLLNINGSDAMMAR : Ändrade porvattentryck till följd av cykliska magasinsnivåer
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Luleå tekniska universitet/Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurserSammanfattning : Hydropower is one of the few energy sources with the ability to store a resource and thus regulate electricity production. When the water level in a reservoir changes, this affects the pore water pressures in the dam. LÄS MER
4. Hur kan dammar påverka den urbana biologiska mångfalden?
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)Sammanfattning : Denna litteraturstudie sammanställer forskningsresultat från andra studier. Det finns många faktorer som påverkar urban biologisk mångfald, som exempelvis vattenföroreningar, övergödning, urban heat island effekten, förekomsten av invasiva arter, angränsande landskapstyp, val av skötsel och utformning av dammen. LÄS MER
5. Formulation development, rheological characterization, and cosmetic evaluation of gel-creams
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Oil in water (o/w) emulsions are thermodynamically unstable systems composed of small oil droplets dispersed in a continuous aqueous phase. This means that given enough time, the two phases will separate. Pharmaceutical emulsions are used as a method of administering the Active Pharmaceutical Ingredient (API) for topical applications. LÄS MER