"Det är ingen jävel som dricker vatten och äter sallad under fotboll" : En studie om hur mat och dryck bidrar till den kultur och det sociala samspel som skapas under idrottsevenemang.

Detta är en Kandidat-uppsats från Högskolan i Halmstad/Akademin för hälsa och välfärd

Sammanfattning: Syftet med studien är att skapa förståelse för hur utbudet av mat och dryck bidrar till den kultur och det sociala samspel som skapas mellan åskådarna under fotbollsevenemang. De frågeställningar som studien söker svar på är Vilken betydelse har mat och dryck för upplevelsen under evenemanget? Hur upplever publiken det sociala samspelet på arenan? Hur ser interaktionen ut i den sociala kontexten? och Vilken kultur kommer till uttryck? Studien utgår ifrån en kvalitativ ansats och genomfördes utifrån dold observation och intervjuer. Observationsschema och intervjuguide pilottestades för att säkerställa dessa. Studien genomfördes på två fotbollsmatcher i Allsvenskan för herrar. Resultatet av studien analyserades genom konventionell innehållsanalys. Resultatet som framkom visade att det fanns en gemenskap och en tillhörighet åskådarna emellan. Utbudet av mat och dryck var självklart och oreflekterat. På arenan framkom en kultur där ett visst beteende och vissa handlingsmönster var självklara inom kontexten.

  HÄR KAN DU HÄMTA UPPSATSEN I FULLTEXT. (följ länken till nästa sida)