Sökning: "Crispy"

Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade ordet Crispy.

  1. 1. Att äta med öronen: : En studie kring vikten av hörsel och känsel vid upplevelsen av textur och hur det kan manipuleras

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Sanna Beijer; Jack Gustafsson; [2023]
    Nyckelord :Mastication; Texture; Crispy; Auditory stimuli; Meal experience; Mastikation; Textur; Krispig; Ljudstimuli; Måltidsupplevelse;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  2. 2. Falafel på favaböna : En studie på olika ingrediensers effekt på volym och textur

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik (kandidat); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Johanna Lavin; Amanda Valenzuela Diaz; [2022]
    Nyckelord :food science; livsmedelsteknik; favaböna; falafel; proteinskifte; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Köttkonsumtionen ökar hela tiden och bidrar till en negativ klimatpåverkan. Detta på grund av de växthusgaser som köttindustrin medför. Att äta en mer växtbaserad kost kan ha en effektfull inverkan på minskandet av dessa växthusgaser. LÄS MER

  3. 3. Misofoni och aptit : Hur upplevs ljud av olika grupper i en måltidsmiljö?

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Emma Häggström; Reece Phersson; Emelie Holmgren; [2020]
    Nyckelord :Misophonia; Appetite; ASMR; Food Culture; Triggering Sounds; Food Sounds; Noice Sensitivity; Misofoni; Aptit; ASMR; Matkultur; Triggande ljud; Matljud; Ljudöverkänslighet;

    Sammanfattning : Alla sinnen kan påverka vår matupplevelse och även hur vi upplever smak, men ett sinne som ofta glöms bort är hörseln. Olika ljud i omgivningen, men även matljuden i sig, har möjlighet att påverka hur vi upplever det vi äter. LÄS MER

  4. 4. Genotyping ethylene production genes Md-ACS1 and Md-ACO1 for markerassisted selection in apple

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)

    Författare :Johan Lundmark; [2019]
    Nyckelord :malus domestica; ripening; fruit firmness; shelf-life; storage; nordic; Baltic;

    Sammanfattning : Texture, firmness and storability are among the most important traits for fruit quality in apple. Consumers are increasingly demanding apples with a “crispy texture”, and the market is offering a premium for a longer shelf life, which has as a result generated an increased interest from plant breeders to meet these demands. LÄS MER

  5. 5. Acrylamide in Ready-to-Eat Potato Products

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Lovisa Norén; [2019]
    Nyckelord :food engineering; livsmedelsteknik; Technology and Engineering; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : The formation of the suspected carcinogenic compound acrylamide has become a noticed problem in the heat processing of several types of carbohydrate rich food items. The European Union is currently working to mitigate these levels, where one strategy is to implement a new regulation with benchmark levels for acrylamide in different products. LÄS MER