Sökning: "FFA"

Visar resultat 1 - 5 av 23 uppsatser innehållade ordet FFA.

  1. 1. Biodiesel production from rape seed oil catalyzed by calcium oxide doped with lithium

    Kandidat-uppsats, KTH/Kemiteknik

    Författare :Abdulbasit Abdalla; Emilia Odgren; [2023]
    Nyckelord :Biodiesel; transesterifiering; FFA; glycerol; FAME; förtvålningsreaktion; Li-CaO; BET; EDS; SEM; heterogena katalysatorer; utbyte; kinetik;

    Sammanfattning : Biodiesel ses som ett av de främsta substituten för fossila bränslen, då den relativt enkelt kan appliceras i redan existerande dieselmotorer. Dagens produktion av biodiesel använder sig av homogena katalysatorer som inte återanvänds i processen, men för en mer cirkulär och i längden en billigare process ses heterogena katalysatorer som ett alternativ. LÄS MER

  2. 2. La politesse et le ménagement de la face dans L’école des femmes de Jean Baptiste Poquelin Molière

    Magister-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för språk och litteraturer

    Författare :Ephraïm Niemomuaka; [2022-09-29]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Résumé Mémoire : 15 crédits ETCS Programme et cours : Langue et communication interculturelle Niveau : Niveau avancé Semestre/année : Semestre du printemps 2022 Directeur/rice : Andreas Romeborn et Linnéa Koré Examinateur : Mots-clés : Titre : Politesse, face, Brown & Levinson (1987), L’école des femmes Liste d’abréviations : - B&L: Brown & Levinson - FTA (face threatening act) & FFA (face flattering act) L’objectif de ce mémoire est d’expliquer les manifestations linguistiques de la politesse dans L’école des femmes de Jean Baptiste Poquelin Molière (1662) qui est une œuvre qui nous semble être liée à plusieurs facteurs sociolinguistiques, entre-autres le fait que la politesse fait partie de notre quotidien et reste un sujet d’actualité indépendamment de l’époque à laquelle on se trouve. Il s’agit de mettre en lumière la politesse telle qu’elle se manifeste dans quelques scènes de l’œuvre de Molière (1662). LÄS MER

  3. 3. Agens och dess påverkan på parasociala romantiska relationer

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för informationsteknologi

    Författare :Josefine Stiberg; Anna Loberg; [2022]
    Nyckelord :Faktisk fiktiv agens; parasociala romantiska relationer; dejting-simulatorer;

    Sammanfattning : Studien avsåg att svara på frågeställningen; Hur påverkas autenticiteten i en parasocial romantisk relation av FFA? I en komparativ, kvalitativ studie undersöktes hur testdeltagare reagerade på två snarlika dejting-simulatorer. Det enda som skiljer de två artefakterna åt är att den ena inte innehåller FFA, faktisk fiktiv agens, alltså möjligheten att påverka det huvudsakliga narrativet och dejtens utfall. LÄS MER

  4. 4. Relation between αs1-casein, proteolytic activity and composition of milk from Swedish goats

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Emma Larsson; [2021]
    Nyckelord :swedish goat milk; αs1-casein; total proteolysis; plasmin; plasminogen; spectrophotometry;

    Sammanfattning : In the recent decade, locally produced food has gained in interest among Swedish consumers. Consumer values for buying local food has to do with concerns about diversity, purity and authenticity of food as well as a desire to support rural areas. One type of product that has gained in interest is locally produced goat cheese. LÄS MER

  5. 5. Förändringar av kvalitetsparametrar i frityrolja vid tillagning av köttbullar : Examensarbete i Kemi 15 hp

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Linnéa Lendrop; [2020]
    Nyckelord :Frying oil; Meatballs; Free Fatty Acids; Anisidine Value; Total Polar Materials; Agtron Value; Frityrolja; Köttbullar; Fria fettsyror; Anisidinvärde; Total Polar Materials; Agtronvärde;

    Sammanfattning : Detta arbete undersöker förhållandet mellan kvalitetsparametrar i frityrolja, såsom halten fria fettsyror (FFA), anisidinvärdet (AV) och %TPM (Total Polar Materials) samt Agtronvärdet hos köttbullar efter fritering. Kvalitetsparametrar hos frityrolja, såsom primära och sekundära oxidationsprodukter, kan mätas för att utvärdera oljans kvalitet då nivåerna ofta ökar i samband med oljans användning. LÄS MER