Avancerad sökning

Hittade 2 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Nycklarna till framgång

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Karolina Tobiasson; Jerí Åkesson; [2012-10-03]
    Nyckelord :Inriktningsmål 25 %; ; måltidsorganisation; offentliga storhushåll; ekologisk livsmedelsanvändning; framgångsnycklar;

    Sammanfattning : Som en följd av det svenska miljöarbetet gav regeringen, år 2006, ut riktlinjer till kommuner och landsting för en ökning av ekologiska livsmedel, i strävan mot en mer hållbar utveckling i vårt samhälle. Tanken var att man till 2010, inom offentliga måltidsorganisationer, skulle uppnå 25 procents användning av dessa livsmedel. LÄS MER

  2. 2. Ökning av ekologisk skolmat – är det möjligt? Inköpares uppfattningar om ekologiska inköp i offentliga skolmåltidsverksamheter.

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Anna Bengtsson; Jenny Rastamo; [2011-03-03]
    Nyckelord :hållbar utveckling; ekologi; skolmat; inköpsprocessen;

    Sammanfattning : Uppsatsen inleds med en kort introduktion i ämnet hållbar utveckling för att sedan fokusera på den ekologiska dimensionen av begreppet. Bakgrunden belyser hur miljöproblem kan kopplas till maten vi äter och miljöfördelar med ekologiskt jordbruk. LÄS MER