Sökning: "Kost och energi"
Visar resultat 1 - 5 av 96 uppsatser innehållade orden Kost och energi.
1. ”Det skulle vara bra för mig men jag orkar inte lägga tid på det” : En kvalitativ intervjustudie om ungdomars perspektiv på mellanmålet
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Sammanfattning Bakgrund I vårt dagliga arbete på våra skolor har vi sett att elever många gånger är orkeslösa. Vi människor behöver mat för att överleva och behålla en god hälsa, men maten har också en rad sociala,psykologiska och känslomässiga betydelser. LÄS MER
2. Recombinant expression and purification of sugar beet Phytoglobins in Escherichia Coli BL21 (DE3) including metabolic engineering of the heme biosynthesis
Master-uppsats, Lunds universitet/Tillämpad biokemi; Lunds universitet/BeräkningskemiSammanfattning : The protein hemoglobin (Hb) is vital for us humans to ensure enough oxygen replacement in the body. Hb-resembling proteins also exist in plants, these are called phytoglobins (Pgbs). Pgbs are very interesting since they can play a considerable role in the development of blood substitutes and iron supplements for human use. LÄS MER
3. Klimatbaslinje och åtgärder för framtidens Stora Sköndal : En uppskattning av Stora Sköndals växthusgasutsläpp 2035och vägval för att nå klimatpositivitet
Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikSammanfattning : Enligt FN:s klimatpanel IPCC var växthusgasutsläppen mellan 2010 och 2019 de största imänsklighetens historia, och de fortsätter att öka. Alla måste minska sina växthusgasutsläppoch Sverige har historiskt varit ledande i omställningen. LÄS MER
4. Den inskrivna kattens utfodringsrutiner och uppvisade inappetens, samt diagnosens påverkan på nutrition och inskrivningslängd : en observationsstudie på ett svenskt djursjukhus
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Inappetens hos katter med systemisk sjukdom som vårdas på djursjukhus är vanligt förekommande. Inskrivna katter skiljer sig ofta gällande diagnos, men att inappetens uppkommer sekundärt till dess primära sjukdomstillstånd förekommer frekvent oavsett diagnos. LÄS MER
5. En kvantitativ analys av matkassemåltiders näringsinnehål
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Antalet vegetarianer ökar i Sverige vilket bidrar till en ökad risk för brister av vissa näringsämnen. I resten av befolkningen finns det andra risker och våra matvanor når inte upp till de rekommendationer som finns. LÄS MER