Sökning: "LCHF NNR"

Hittade 3 uppsatser innehållade orden LCHF NNR.

  1. 1. Nordiska näringsrekommendationerna vs populärvetenskapliga dieter: Kvinnors och mäns erfarenheter, kunskaper och källor till kostinformation.

    Kandidat-uppsats, Luleå tekniska universitet/Institutionen för hälsa, lärande och teknik

    Författare :Elin Landelius; Anna Sturk; [2021]
    Nyckelord :Nordiska näringsrekommendationer; NNR 2012; dieter; kost; trovärdighet; populärvetenskap; Livsmedelsverket; hälsopromotion; folkhälsa;

    Sammanfattning : Syftet med studien var att undersöka svenska kvinnors och mäns erfarenheter av populärvetenskapliga dieter samt de Nordiska näringsrekommendationerna (NNR), deras kunskaper om kost och källor till kostinformation. Syftet var även att undersöka om det fanns några skillnader mellan kvinnor och män, samt mellan låg- och höginkomsttagare. LÄS MER

  2. 2. Planering av LCHF- och NNR-kost : Samt en undersökning om unga kvinnors erfarenheter av populärdieter

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Emma Gustavsson; Linnea Johansson; [2014]
    Nyckelord :LCHF NNR;

    Sammanfattning : Bakgrund Idag är LCHF (Low-carbohydrate High-fat) en populär diet. Forskningen som finns inom området fokuserar mycket på viktnedgång. Därför är det intressant att undersöka kosten genom att analysera dess sammansättning och jämföra med rekommendationerna enligt Nordiska näringsrekommendationer (NNR). LÄS MER

  3. 3. Attitudes to fat and fat consumption and sharing of dietary advice : A comparison between healthcare professionals and non-health professionals

    Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Panashe Ruth; [2014]
    Nyckelord :Fat; fat consumption; attitudues to fat; healthcare professionals; non-health professionals; saturated fat; Lchf; dietary advice; nnr;

    Sammanfattning : Background One of the challenges to public health in Sweden is the consumption of excessive saturated fat and too little unsaturated fat. The National Board of Health and Welfare (NBHW), the Swedish National Food Agency (SNFA) and the health sector work together to tackle such challenges, through educating the public on healthy dietary habits. LÄS MER