Sökning: "Palatability"

Visar resultat 21 - 23 av 23 uppsatser innehållade ordet Palatability.

  1. 21. Hur kan blöt vetedrank lagras, hanteras och utfodras till mjölkkor?

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Rural Buildings and Animal Husbandry [LBT]

    Författare :Sara Slätt; [2008]
    Nyckelord :drank; mjölkkor; foder; utfodring; mjölkproduktion;

    Sammanfattning : Distillers' grain is a by-product of ethanol production. Corn, wheat and barley are the grains that are generally used in the distillery process. Distillers' grain is rich in protein and phosphorus. The mineral content and amino acid composition of distillers' grain are proportionate to the content and composition in the original grain. LÄS MER

  2. 22. Hemp seed cake fed to broilers

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Robin Kalmendal; [2008]
    Nyckelord :broiler; nutrition; digestibility; AME; hemp; Cannabis sativa; protein; methionine; organic; feed;

    Sammanfattning : The use of hemp seed cake (HSC) in a poultry nutritional context is described in this MSc thesis. It is well documented that HSC is distinguished by a high protein quality and a high proportion of unsaturated fatty acids. LÄS MER

  3. 23. Fett till mjölkkor

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Jenny Persson; [2002]
    Nyckelord :försåpat fett; härdat fett; lukt; smak; mjölksammansättning;

    Sammanfattning : Examensarbetet har genomförts i samarbete med Karlshamns AB, husdjursföreningarna i Blekinge-Kronoberg och Halland, samt Svenska Lantmännen i Skåne. Arbetet handlar om fettutfodring till mjölkkor. LÄS MER