Sökning: "Water Colour"

Visar resultat 1 - 5 av 100 uppsatser innehållade orden Water Colour.

  1. 1. Drysanpromenaden : ett programförslag för ett rekreativt promenadstråk längs Drysan i Skara

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Johanna Wilhelmsson; [2024]
    Nyckelord :Skara; Drysan; åpromenad; blågröna stråk; rekreation; PSD;

    Sammanfattning : Den pågående urbaniseringen tillsammans med en ökande befolkning har lett till att antalet människor som idag bor i städer jämfört med på landsbygden har ökat betydligt. I strävan efter en hållbar utveckling förespråkas förtätning, vilket i många fall innebär att urbana grönytor fragmenteras och rekreativa kvalitet kan försämras. LÄS MER

  2. 2. Brownification in a small stream originating from a peatland - A case study from Ryds Å in south Sweden

    Master-uppsats, Lunds universitet/Avdelningen för Teknisk vattenresurslära

    Författare :Emelie Ström; Frida Karlsson Öhman; [2024]
    Nyckelord :Brownification; Peatland; Bolmen; DOM; Water Quality; Inflow; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Brunifiering syftar till en process där vattnet blir brunare på grund av ökade halter av naturligt organiskt material och järn, vilket innebär utmaningar för miljön och människor. Sjön Bolmen i södra Sverige har problem med brunare vatten. LÄS MER

  3. 3. Formulation and characterisation of novel edible-packaging for fruits and vegetables

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Lola Sutton; Katerina Papa; [2023]
    Nyckelord :algae; edible packaging; carrageenan; cucumber; REL; oxidative stress; antioxidants; food engineering; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : This master's thesis investigated the potential of algae raw materials, specifically k-carrageenan and to a lesser extent alginate, as film-forming ingredients for the development of a novel edible packaging solutions. The project involved the testing and characterisation of several active ingredients of algal and plant origins both as extracts and as ingredients in films. LÄS MER

  4. 4. Missfärgningar av träfasader : En studie av tre områden i Gävle

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Högskolan i Gävle/Energisystem och byggnadsteknik

    Författare :Moa Mattsson; Cordelia Sjöstrand; [2023]
    Nyckelord :Alger; missfärgningar; Gävle; fasad; fukt; biologisk påväxt; trä; småhus; enkät;

    Sammanfattning : Building façades can be affected by mould, algae and cyanobacteria which, through their dark pigments in the cells, can cause discoloration on the façade. These organisms are affected, among other things, by the availability of water and the air humidity. LÄS MER

  5. 5. Investigation of the impact of different sugar compositions on the moisture absorption of hard candy when exposed to a humid environment

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Gila van den Eijnde; [2023]
    Nyckelord :Hard candy; Sugar composition; Hygroscopicity; Moisture absorption; Shelf life; Product stability; Food technology; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Hard candy is hygroscopic, implying that hard candy readily absorbs moisture from the environment, resulting in adverse changes in the texture and appearance of the candy. This thesis investigates the impact of different sugar compositions on the moisture absorption of hard candy when exposed to a humid environment. LÄS MER