Sökning: "apple cider"

Visar resultat 1 - 5 av 18 uppsatser innehållade orden apple cider.

  1. 1. Extrahera tungmetaller ur rötrest med naturligt anskaffade ämnen

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för företagande, innovation och hållbarhet

    Författare :Linda Watkins; Frida Jönsson; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : As the demand for biogas increases, so does the amount of digestate produced. Digestate contains large amounts of nutrients and has been introduced in agriculture as an alternative plant nutrient. LÄS MER

  2. 2. Industriäppelproduktion : nya metoder för att effektivisera svensk odling

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Axel Tullgren; Elias Hüllert Åkesson; [2022]
    Nyckelord :Malus domestica; Mekanisk äppelskörd; Industriäpplen; Ciderproduktion; Markfrukt; Skördningseffektivitet; Odlingssystem; Svensk industrifruktodling av äpple; Cideräpple; Äppelodling;

    Sammanfattning : I det här arbetet beskrivs en ny typ av odlingssystem för svenska äppelodlare. Som det ser ut idag förlitar sig förädlingsindustrin på tillgång till handplockad konsumtionsfrukt som inte lämpar sig för direktkonsumtion. LÄS MER

  3. 3. Äppelhuset

    Kandidat-uppsats, KTH/Arkitektur

    Författare :Lisa Sandblom; [2022]
    Nyckelord :Eskilstuna; musteri; folkets hus; äppellund;

    Sammanfattning : My project is a building for all that want to visit. Here you can find a big apple garden and you can enjoy the apple in all sorts of ways. One part of the house is an apple cider brewery. Here you can bring your own apples to be processed or buy a bottle from the apple garden. LÄS MER

  4. 4. Hur påverkar olika lokala jäststammar aromutveckling och smak vid fermentering av äppeljuice?

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Philip Lavin; [2021]
    Nyckelord :Fermentation; yeast; apple juice; volatile compounds; sensory analysis; Fermentering; jäst; äppeljuice; aromgivande ämnen; sensorisk analys;

    Sammanfattning : Intresset för lokalproducerad dryck ökar. Konsumenten efterfrågar produkter med mer komplexa smaker. Främst gäller detta produktkategorin öl, vin och cider. LÄS MER

  5. 5. Cascade Valorization of Apple Pomace into Polyphenols and Pectins by Green Extraction Processes

    Master-uppsats, KTH/Glykovetenskap

    Författare :Teodóra Gál; [2020]
    Nyckelord :pectin; subcritical water extraction; apple pomace; phenolic compounds; antioxidant activity; pektin; extraktion med subkritiskt vatten; äpple press; fenoliska ämne; antioxiderande aktivitet;

    Sammanfattning : I det här projektet extraherades värdefulla komponenter från äpple-pomace som är en restprodukt från cidertillverkning. Restprodukten var tillhandahållen av en svensk cidertillverkare. Extraktionen fokuserades mot pektin och fenolföreningar som uppvisar antioxiderande aktivitet. LÄS MER