Sökning: "breakfast cereals"

Hittade 5 uppsatser innehållade orden breakfast cereals.

  1. 1. Effect of sweeteners on acrylamide formation in extruded breakfast cereals

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Linnéa Gustafsson; [2021]
    Nyckelord :acrylamide; ; breakfast cereals; free asparagine; fruit juice concentrate; sweetener;

    Sammanfattning : Acrylamide is a possible carcinogen to humans, formed upon heat-treatment of carbohydrate-rich foodstuffs via the Maillard reaction. Reducing sugar and the amino acid asparagine are the primary precursors for acrylamide formation, of which free asparagine is the limiting factor. LÄS MER

  2. 2. Magnesiumrika livsmedel och effekt av dietärt och supplementärt magnesium på muskelstyrka och relativ muskelmassa hos individer över medelåldern

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Annie Danielsson; [2020]
    Nyckelord :Magnesium; Muskelstyrka; Muskelmassa; Livsmedel; Kosttillskott;

    Sammanfattning : Muskelstyrka och muskelmassa avtar med stigande ålder och är associerat med mortalitet, svaghet, osteoporos, fall och frakturer. Hos yngre individer har magnesiumtillskott signifikant ökat muskelstyrka. Det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av magnesium enligt Nordiska näringsrekommendationer (NNR) är lägre än rekommendationen av U. LÄS MER

  3. 3. Hur miljön i hemmet kan påverka elevernas frukostintag : En enkätundersökning bland niondeklassare

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Folkhälsovetenskap

    Författare :Malin Blom; [2017]
    Nyckelord :Breakfast; pupils; school; home environment; public health; Frukost; elever; skola; hemmamiljö; folkhälsa;

    Sammanfattning : The purpose of this study was to investigate if the environment at home could affect the pupils breakfast intake; what they choose to eat, if the eat and why they eat breakfast. A quantitative method was used and the data was collected by a questionnaire. In total 64 pupils from ninth grade in public school participated in the study. LÄS MER

  4. 4. Analysis and implementation of the Smooth Discrete Element Method in AgX

    Master-uppsats, Linköpings universitet/Beräkningsmatematik; Linköpings universitet/Tekniska fakulteten

    Författare :Thomas Pettersson; [2015]
    Nyckelord :Granular Dynamics; Discrete Elemant Method;

    Sammanfattning : We encounter granular materials on a daily basis. We walk up a gravel path or we eat our breakfast cereals. When handling granular materials on an industrial scale it is important to do so efficiently, to avoid unnecessary energy losses, wear and tear. LÄS MER

  5. 5. Tritordeum : evaluation of a new food cereal

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Anna Erlandsson; [2010]
    Nyckelord :Tritordeum; dietary fibre; fructan; lutein; bread; tempe; pearl grain;

    Sammanfattning : Tritordeum is the result of a cross between a wild barley (Hordeum chilense) and durum wheat (Triticum turgidum). Tritordeum have high viscosity and a nice yellow colour. The objective of this thesis was to evaluate Tritordeum lines HT 354, HT 361, HT 437, HT 2218 (JB3) and HT 1608 (JB1) for use as a new raw material within the food industry. LÄS MER