Sökning: "cooking time"
Visar resultat 1 - 5 av 155 uppsatser innehållade orden cooking time.
1. Refining the particulate matter airway deposition arising from indoor cooking-related biomass combustion for children in the Haramaya district in Ethiopia
Master-uppsats, Lunds universitet/Ergonomi och aerosolteknologiSammanfattning : Background: Air pollution, a global issue affecting millions of individuals, is linked to adverse health effects on the respiratory system, but also to e.g., cancer and cardiovascular ailments. In low-income countries, cooking is often conducted by biomass-combustion, causing women and children to be exposed to high levels of indoor air pollution. LÄS MER
2. Vikten av att förstå viktstigmatisering : En sociologisk undersökning om viktstigmatisering i samband med hem- och konsumentkunskapslektioner utifrån lärarnas uppfattning och kunskap
Kandidat-uppsats, Högskolan Dalarna/Institutionen för kultur och samhälleSammanfattning : The study is about how home and consumer teachers perceive weight stigmatization among students in lower secondary education when the physical development is ongoing and the students are affected by, among other things, each other, and ideals. In Sweden, the ideal of thinness is the norm. LÄS MER
3. Faktorer som påverkar blekning av cellulosa : En dataanalys vid bioraffinaderiet Domsjö Fabriker AB
Master-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för matematik och matematisk statistikSammanfattning : Domsjö Fabriker AB har under en tid haft en stigande vattenförbrukning utan att kunna peka på någon bidragande faktor. Som ett led i denna utredning har en dataanalys över blekeriet med fokus på variabeln Chemical Oxygen Demand (COD) genomförts. LÄS MER
4. Utilization of Biomethane in Decarbonising India´s Energy Mix
Master-uppsats, KTH/EnergiteknikSammanfattning : This thesis investigates the potential of biomethane production in India, the impact of its integration into the energy mix, and the corresponding Greenhouse Gases (GHG) emission and potential reduction. India, with its huge population and being an agriculturally rich country, produces gigantic amounts of biodegradable waste from various sources such as Municipal Solid Waste (MSW),agricultural waste, animal husbandry, sugar industry, etc. LÄS MER
5. Utveckling av köksredskap : Omrörare som underlättar arbetet i köket
M1-uppsats, KTH/ProduktionsutvecklingSammanfattning : Detta examensarbete syftar till att ta fram ett produktförslag för att utveckla en batteridriven omrörare som saknas på marknaden. Målet med projektet var att skapa en självverkande omrörare som underlättar arbetet i köket genom att effektivisera och förenkla matlagningen när det kommer till omrörning av livsmedel i kastruller och liknande. LÄS MER