Sökning: "förvaring mat"

Visar resultat 11 - 13 av 13 uppsatser innehållade orden förvaring mat.

  1. 11. Datummärkning av livsmedel : till nytta för producenter, handlare och konsumenter?

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Microbiology

    Författare :Christine Jonsson; [2012]
    Nyckelord :matsvinn; bäst-föredatum; sista förbrukningsdag; hållbarhet;

    Sammanfattning : Varje dag förloras stora mängder livsmedel och dessa förluster sker i alla steg från jordbruket till konsumenternas hushåll. En av orsakerna till att mat går förlorad är att produkten börjar närma sig sitt bäst- föredatum. LÄS MER

  2. 12. Kök på väg : utformning av pentryt i framtidens husvagn

    Kandidat-uppsats, Akademin för teknik och miljö

    Författare :Malin Franevik; [2011]
    Nyckelord :design; husvagn; kök; pentry; husvagnspentry; inredning; färg; form; funktion; cabby; camping; undersökning;

    Sammanfattning : Hemmiljön har fått ett större utrymme och blivit allt viktigare i våra liv. Vi håller gärna till i köket, hem­mets hjärta, där vi umgås samtidigt som vi lagar mat. Husvagnstillverkarna har också förstått vikten av de­sign och formgivning och erbjuder kunderna att utfor­ma vissa delar i husvagnen själva efter eget tycke och smak. LÄS MER

  3. 13. Kan man fastställa hållbarheten på en maträtt med hjälp av prognosmikrobiologi?

    L2-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik

    Författare :Ann Isidorsson; [2009]
    Nyckelord :hållbarhet och prognosmikrobiologi. keyword: chook-chill; nyckelord: cook-chill; map; selflife and growht predictor; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Sammanfattning Cook-chill är en tillagningsmetod utvecklad för att tillgodose konsumenternas bekvämlighetskrav på färdigmaträtter. Cook-chill är tillagning av mat i stora kvantiteter med snabb efterföljande nedkylning. Nedkylningen ska snabbt till rekommenderad temperatur, från 90 °C till 3 °C inom 90 minuter. LÄS MER