Sökning: "förvaring mat"
Visar resultat 11 - 13 av 13 uppsatser innehållade orden förvaring mat.
11. Datummärkning av livsmedel : till nytta för producenter, handlare och konsumenter?
Magister-uppsats, SLU/Dept. of MicrobiologySammanfattning : Varje dag förloras stora mängder livsmedel och dessa förluster sker i alla steg från jordbruket till konsumenternas hushåll. En av orsakerna till att mat går förlorad är att produkten börjar närma sig sitt bäst- föredatum. LÄS MER
12. Kök på väg : utformning av pentryt i framtidens husvagn
Kandidat-uppsats, Akademin för teknik och miljöSammanfattning : Hemmiljön har fått ett större utrymme och blivit allt viktigare i våra liv. Vi håller gärna till i köket, hemmets hjärta, där vi umgås samtidigt som vi lagar mat. Husvagnstillverkarna har också förstått vikten av design och formgivning och erbjuder kunderna att utforma vissa delar i husvagnen själva efter eget tycke och smak. LÄS MER
13. Kan man fastställa hållbarheten på en maträtt med hjälp av prognosmikrobiologi?
L2-uppsats, Lunds universitet/LivsmedelsteknikSammanfattning : Sammanfattning Cook-chill är en tillagningsmetod utvecklad för att tillgodose konsumenternas bekvämlighetskrav på färdigmaträtter. Cook-chill är tillagning av mat i stora kvantiteter med snabb efterföljande nedkylning. Nedkylningen ska snabbt till rekommenderad temperatur, från 90 °C till 3 °C inom 90 minuter. LÄS MER