Sökning: "förvaringstemperatur"
Visar resultat 1 - 5 av 9 uppsatser innehållade ordet förvaringstemperatur.
1. Formulation development of a recombinant VAR2-antiCD3 protein for cancer immunotherapy
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : The use of immunotherapy for treating cancer has received a lot of attention in the recent years. The therapy is based on activating or deactivating the patient’s own immune system to help fight the disease. One way of doing this, is using bispecific molecules that can target both cancer cells and T-cells simultaneously. LÄS MER
2. Förvaring av kylda livsmedel i hemmet vid krissituation : Hur kan man genom design bevara en låg förvaringstemperatur för kylda livsmedel under ett strömavbrott som en användare kan nyttja i hemmet?
Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för konst, kultur och kommunikation (K3)Sammanfattning : En stor del av Sveriges befolkning är idag dåligt förberedda för hur ett längre strömavbrott hade påverkat kylda livsmedel. Även fast det finns torkade och konserverade livsmedel så är majoriteten fortfarande beroende av sina kylskåp. För att hitta en lösning på problemet har tre designexperiment genomförts. LÄS MER
3. Sänkt temperatur i kylkedjan : Konsekvenser för transportbranschen
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiSammanfattning : Idag transporteras kylda livsmedel, i Sverige, inom ett temperaturintervall på +2 °C - +8 °C. I vilken temperatur som animaliska livsmedel ska hanteras i regleras i lagstiftningen och varierar mellan +2 °C - +7 °C. Många kylskåp, både hos butik och konsument, är inställda på+8 °C. LÄS MER
4. A THERMAL NETWORK MODEL FOR AN EVAPORATIVE COOLING SYSTEM COMBINED WITH A SOLAR CHIMNEY
Kandidat-uppsats, KTH/EnergiteknikSammanfattning : Syftet med denna studie är att, genom termiskt nätverksmodellering för kombinerad värme och massöverföring, undersöka möjligheten att integrera en solskorsten med en evaporationskyl. Avsikten är att potentiellt öka luftflödet runt kylen samt dess kylförmåga. LÄS MER
5. Lägre förvaringstemperatur för kylda livsmedel : en väg mot ökad hållbarhet och minskat matsvinn i butiker?
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Matsvinn är ett aktuellt problem som behöver minskas i alla led av livsmedelsked-jan. Varje år slängs ungefär en miljon ton mat i Sverige, varav butiks- och grossist-led står för ca 70 000 ton. Förlängd hållbarhet skulle kunna vara en väg mot ett minskat svinn. LÄS MER