Sökning: "kylda livsmedel"

Visar resultat 1 - 5 av 15 uppsatser innehållade orden kylda livsmedel.

  1. 1. Kartläggning av produktuppstart i tillverkningsindustrin med tillhörande förbättringsförslag

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för ingenjörsvetenskap

    Författare :Emil Johansson; [2021]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : The degree project was carried out at the food company Gunnar Dafgård AB, which is based in Källby and manufactures frozen and chilled foods. The company is well known for its brands Billys and Gorbys. This work has been specified for the bakery department and productionline L1. LÄS MER

  2. 2. Förvaring av kylda livsmedel i hemmet vid krissituation : Hur kan man genom design bevara en låg förvaringstemperatur för kylda livsmedel under ett strömavbrott som en användare kan nyttja i hemmet?

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för konst, kultur och kommunikation (K3)

    Författare :Emma Mattsson; [2021]
    Nyckelord :Produktdesign; strömavbrott; elektricitet; kylskåp; hållbarhet; användarcentrerad design; kris; kylda livsmedel;

    Sammanfattning : En stor del av Sveriges befolkning är idag dåligt förberedda för hur ett längre strömavbrott hade påverkat kylda livsmedel. Även fast det finns torkade och konserverade livsmedel så är majoriteten fortfarande beroende av sina kylskåp. För att hitta en lösning på problemet har tre designexperiment genomförts. LÄS MER

  3. 3. Evaluation of detection methods for Alicyclobacillus spp, aerobic mesophilic microorganisms and yeasts and moulds

    Master-uppsats, Lunds universitet/Teknisk mikrobiologi

    Författare :Ella Lagerwall; [2020]
    Nyckelord :Alicyclobacillus acidoterrestris; fruit juice; applied microbiology; teknisk mikrobiologi; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : For the fruit juice industry, control of microbial growth is important to keep a high quality and safety of products. Several kinds of microorganisms are important to consider. This project focused on Alicyclobacillus spp. LÄS MER

  4. 4. Transportation demands : of chilled and frozen groceries

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Luleå tekniska universitet/Institutionen för ekonomi, teknik och samhälle

    Författare :Viktor Österberg; [2019]
    Nyckelord :Backpack; Bag; Food Transportation; Groceries; Industrial Design Engineer; Sustainable Design; Hållbar Design; Livsmedel; Matvarutransport; Teknisk Design; Ryggsäck; Väska;

    Sammanfattning : Today focus on the environemnt is bigger than ever before. UN writes in their climate agenda that they by 2030want to cut the food waste per capita in half. LÄS MER

  5. 5. Development of a high-throughput screening Queso Fresco model for evaluating antimicrobials

    Master-uppsats, Lunds universitet/Teknisk mikrobiologi

    Författare :Jonna Östberg; [2018]
    Nyckelord :Queso Fresco; Listeria monocytogenes; fluorescence; luminescence; antimicrobial; applied microbiology; teknisk mikrobiologi; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Listeria monocytogenes is a pathogen, sometimes occurring in fresh cheese, such as Queso Fresco. Antimicrobials could be utilized to prevent the presence of L. monocytogenes in this type of cheese. LÄS MER