Sökning: "feed safety"

Visar resultat 16 - 20 av 38 uppsatser innehållade orden feed safety.

  1. 16. Attitudes to feed fermentation for aflatoxin management in maize in Kenya : investigating aflatoxin reduction by yeast-fermentation

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Everlyne Hayo; [2018]
    Nyckelord :feed safety; food safety; dairy production; aflatoxin; contamination; maize; fermentation; yeast; Kasarani; Kisumu;

    Sammanfattning : Aflatoxins are toxins produced by certain strains of fungi belonging to the species Aspergillus flavus and Aspergillus parasiticus during infection in the field, post-har-vest, storage and processing. Aflatoxins are found especially in maize and also carry over into milk when contaminated feeds are fed to dairy cows. LÄS MER

  2. 17. Fluralaner : – en säker substans med hög effektivitet?

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Sanna Nilsson; [2018]
    Nyckelord :Isoxazoliner; fluralaner; Bravecto; Exzolt; säkerhet;

    Sammanfattning : Fluralaner är en ny ektoparasiticid som tillhör substansgruppen isoxazoliner och introducerades på marknaden 2014 av MSD Animal Health. För närvarande finns det bara två veterinärmedicinska läkemedel på marknaden som innehåller fluralaner, vilka är Bravecto™ och Exzolt™. LÄS MER

  3. 18. Minskad antibiotikaanvändning och möjliga alternativ inom grisproduktionen

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Jennifer Högberg Jeborn; [2018]
    Nyckelord :Gris; svin; antibiotika; resistens; probiotika; vaccin; djurhållning; alternativ; fytobiotika; fodertillsatser; bakteriofag;

    Sammanfattning : Problematiken med antibiotikaanvändningen uppmärksammades först efter flera år av överanvändning, speciellt inom djurproduktionen i tillväxtfrämjande syfte. Sedan dess har användningen minskat per djur men ökat i och med en ökad djurproduktion. Det finns flera vanliga sjukdomar hos gris som i dagsläget kräver antibiotikabehandling. LÄS MER

  4. 19. Effects and safety of selected antagonistic bacteria against Escherichia coli in leafy green vegetables

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Noora Ulla Annikki Nurminen; [2017]
    Nyckelord :ready-to-eat salad; Antagonist; Escherichia coli; food technology; livsmedelsteknologi; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : We live in a busy world, where the demand of ready-to-eat (RTE) salad products has increased rapidly in a relatively short time. Despite of being an easy and fast way to add more vegetables to the daily diet, RTE salads have a serious underlying risk and the amount of vegetable-derived foodborne disease outbreaks has been increasing. LÄS MER

  5. 20. Nätanalys : Identifiering av felställe i kabelnät

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Mittuniversitetet/Avdelningen för elektronikkonstruktion

    Författare :Mikael Berg; [2017]
    Nyckelord :Short circuit detection; troubleshooting cable network; fault identification.; Kortslutningsdetektering; felsökning kabelnät; felidentifiering.;

    Sammanfattning : The report is a study of error management and localization in underground cable network with very little overhead line. Error management is treated with the theoretical troubleshooting model and theoretical model with practical feedback. LÄS MER