Sökning: "food architecture"
Visar resultat 1 - 5 av 176 uppsatser innehållade orden food architecture.
1. Kommunicera mera om biologisk mångfald : hur man genom att engagera trädgårdsägare kan främja den urbana biologiska mångfalden, med Malmö i fokus
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)Sammanfattning : Biologisk mångfald utgör grunden för naturens livsviktiga funktioner som är avgörande för vår välfärd. Idag hotas den biologiska mångfalden såväl lokalt som globalt, vilket är en oroväckande utveckling för vår framtid. Ett av de hot som biologisk mångfald möter är den ökade urbaniseringen som pågår i världen. LÄS MER
2. Marketplace in Ostrava – Market within market
Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för arkitektur och byggd miljöSammanfattning : The market has existed since the time people started trading. In the Czech Republic, and in Ostrava, the history of markets was influenced by a number of circumstances during the past which led into the present situation in the city. LÄS MER
3. The German Imigrants in New Knoxville, Ohio
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för arkeologi och antik historiaSammanfattning : America is a nation of immigrants and all immigrants brought culture with them. There is not one American culture. Many Ohioans are descended from German ancestors, their German heritage is still present in the cultural and social landscapes. German immigrants came to America in search of farmland and independence. LÄS MER
4. Grönare gata på 25 kvadrat : en studie av utmaningar och möjligheter med biodiversitetsfrämjande parklets i urban miljö
Master-uppsats, SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)Sammanfattning : Idag lever nästan 90% av Sveriges befolkning sina liv i urbana miljöer. Eftersom expansionen i många städer blivit begränsad riktas i stället blickarna mot den täta staden som lösning på problemet. Men med förtätning följer också många utmaningar. LÄS MER
5. Plank
Master-uppsats, Lunds universitet/IndustridesignSammanfattning : The objective of this project was to design a casual dinner chair for smaller cafes and restaurants that prioritize locally produced ingredients and want to reflect that in their interior design. The aim was to use locally sourced materials from southern Sweden, integrate design and construction to simplify the manufacturing process, and reduce material waste. LÄS MER