Sökning: "food control"

Visar resultat 21 - 25 av 661 uppsatser innehållade orden food control.

  1. 21. Hawk-kite as a scaring method for avian pests in Kenyan rice fields

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Ecology

    Författare :Linnea Hollsten; [2023]
    Nyckelord :bird; crop; damage mitigation; pest control; repellent;

    Sammanfattning : The human population is increasing globally, and so are the human-wildlife interactions and conservation conflicts. One source of conservation conflict is the crop damage caused by wildlife. Crop damage is negatively affecting farmers, but also the wildlife due to lethal methods used to reduce the damage. LÄS MER

  2. 22. Insulated Metabolic Exchange for Sustainable Agriculture and Biotechnology

    Master-uppsats, KTH/Industriell bioteknologi

    Författare :Ellen Engquist; [2023]
    Nyckelord :Biofertilisers; nitrogen; cyanobacteria; E. coli; allantoin; Biogödsel; kväve; cyanobakteria; E. coli; allantoin;

    Sammanfattning : Mellan 1960 och idag har världspopulationen dubblerats medan matproduktionen tredubblats. Det har möjliggjorts av kemiskt framställda gödsel som introducerades på mitten av 1900-talet. Sedan 1965 har användandet av kvävegödsel ökat sexdubblet. LÄS MER

  3. 23. Minskning av matsvinn i hushållen: olika analysmetoder, liknande resultat : en litteraturstudie

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Energy and Technology

    Författare :Cristina Randelin; [2023]
    Nyckelord :livsmedelsavfall; matavfall; konsument; livsmedelskedjan; hållbarhet;

    Sammanfattning : Minskning av matsvinn är ett av delmålen i FN:s Agenda 2030, en handlingsplan för omställning till ett hållbart samhälle. Globalt ska matsvinnet halveras per person i butik och konsumentled och minskas längs hela livsmedelskedjan till år 2030. LÄS MER

  4. 24. Genetically Modified Food - Curse or Blessing? : Decisive factors influencing consumers behavior

    Magister-uppsats, Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Sina Brinkmeier; Jule Persson; [2023]
    Nyckelord :genetically modified food; theory of planned behavior; consumer behavior; decisive factor;

    Sammanfattning : Genetically modified (GM) food could be a solution to secure the world’s food supply, whichis in jeopardy due to the ongoing climate crisis. Thus, it is of great importance that consumerswould be willing to consume this type of food. LÄS MER

  5. 25. Evaluation of the Effect of Quinoa-containing bread varieties on acute blood glucose and insulin responses

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Cecilia Nilsson; [2023]
    Nyckelord :applied nutrition and food chemistry; quinoa; bread; postprandial blood glucose; insulin; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Three quinoa-containing breads made from three different varieties of quinoa were presented as test products to be compared with a control of regular white wheat bread. The study was a randomised controlled single-blind, crossover in which blood glucose, insulin and subjective appetite sensations “Hunger”, “Satiety” and “Desire to eat” were measured in regular intervals during a three hours period after food consumption. LÄS MER