Sökning: "frukt grönt"
Visar resultat 21 - 25 av 74 uppsatser innehållade orden frukt grönt.
21. Solanaceae i svenska växthus : förutsättningar för kommersiell odling av asiatisk aubergine och kapkrusbär
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Den svenska befolkningen äter allt mer frukt och grönt och importen ökar för varje år. Samtidigt som de svenska producenterna lever med ett konstant konkurrenstryck från importerade produkter så ökar intresset för bland annat närodlade, ekologiska och exotiska produkter. LÄS MER
22. Hur används datoriserade beställningssystem på frukt- och gröntavdelningen i livsmedelsbutiker för resurseffektivisering?
Kandidat-uppsats, KTH/Industriell produktionSammanfattning : Detta examensarbete omfattar hur datoriserade beställningssystem används inom den avdelning i livsmedelsbutiker som står för störst andel svinn i förhållande till den levererade mängden, det vill säga frukt- och gröntavdelningen. Med datoriserade beställningssystem menar vi ett system som kan samla in data på hur mycket sombeställts in, sålts och svunnit, och baserat på det automatiskt sätta nya order till nästa beställning. LÄS MER
23. Kostråd från sjuksköterska till patient : En kvantitativ studie om sjuksköterskors kännedom om och förmedling av Livsmedelsverkets kostråd till patienter
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Det finns idag vetenskapligt bevisade samband mellan en rad sjukdomar och ohälsosamma levnadsvanor. Svenskarnas relativt stora förtroende för sjukvården gör den till en betydelsefull plattform för sjukdomsförebyggande arbete. Samtidigt vittnar sjukvårdspersonal om hur området för kost är ett där kompetens saknas. LÄS MER
24. Manuellt orderplock på ICAs Frukt och Grönt Avdelning
Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)Sammanfattning : .... LÄS MER
25. Ta vara på äpplen som restprodukt
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiSammanfattning : I Sverige slängs det ca 1,2 miljoner ton matavfall per år. Mycket av avfallen är frukt och grönt då konsumenters missuppfattningar om hur en ätbar frukt och grönsak ser ut för att vara ätbar. Matsvinn är både dåligt för ekonomin och miljön, därför krävs det en ändrad inställning från konsumenterna för att minska matsvinnet. LÄS MER