Sökning: "frukt grönt"

Visar resultat 16 - 20 av 74 uppsatser innehållade orden frukt grönt.

  1. 16. Högstadieelevers kunskap och motivation för klimatanpassad skolmat

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Rebecca Andréasson Billström; Niklas Jadell; Matilda Niclasson; [2019-08-14]
    Nyckelord :Anpassning; Klimatarbete; Livsmedel; Växthusgasutsläpp;

    Sammanfattning : I Sverige serveras miljontals måltider inom offentliga verksamheter, som alla har ett ansvar att bidra till klimatet. Livsmedelsverkets rapport om ungdomars matvanor visar att de konsumerar för mycket rött kött och chark samtidigt som de äter för lite frukt och grönt, denna kombination har negativ inverkan på klimatet. LÄS MER

  2. 17. Gamification och online mathandel : ett förslag för att handla mer frukt och grönt.

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för ekonomi

    Författare :Harun Nasufovski; [2019]
    Nyckelord :Gamification; online grocery shopping; game design elements; motivation; fruit; vegetables; informatics; Gamification; online mathandel; spelelement; motivation; frukt; grönsaker; informatik;

    Sammanfattning : Online mathandel är en ständigt växande tjänst i Sverige eftersom fler människor börjar handla sin mat på nätet. Trots det äter svenskarna inte nyttigt då över 51% av befolkningen är överviktiga eller lider av fetma vilket kan leda till allvarliga sjukdomar. LÄS MER

  3. 18. Hur används datoriserade beställningssystem på frukt- och gröntavdelningen i livsmedelsbutiker för resurseffektivisering?

    Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Författare :Areeba Khan; Ajanth Vaseigaran; [2019]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Detta examensarbete omfattar hur datoriserade beställningssystem används inom den avdelning i livsmedelsbutiker som står för störst andel svinn i förhållande till den levererade mängden, det vill säga frukt- och gröntavdelningen. Med datoriserade beställningssystem menar vi ett system som kan samla in data på hur mycket som beställts in, sålts och svunnit, och baserat på det automatiskt sätta nya order till nästa beställning. LÄS MER

  4. 19. Minska svinn av frukt och grönsaker genom produktdesign

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)

    Författare :Vivika Ekman; [2019]
    Nyckelord :Produktdesign; Industrial design; Food waste; Matsvinn; Hållbar utveckling; Sustainable development; Prevention; Household; Hushåll; Förebygga; Behavior; Beteende; Konsumtion; Consumption;

    Sammanfattning : Av all mat som produceras slängs ca en tredjedel, av det beräknas upp till 50% vara svinn. Svinn är onödigt matavfall, sådant som hade kunnat ätas om det hanterats annorlunda. Exempelvis en grönsak som blivit möglig. LÄS MER

  5. 20. Analys av metoder för att beräkna livsmedels vattenfotavtryck

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Uppsala universitet/Institutionen för geovetenskaper

    Författare :Lina Lundmark; [2019]
    Nyckelord :Water footprint; life cycle assessment; Water Footprint Network; WSI; AWARE; Vattenfotavtryck; livscykelanalys; Water Footprint Network; WSI; AWARE;

    Sammanfattning : Vatten är en nödvändig resurs för allt liv på jorden. Med en ökande befolkningsmängd förväntas även sötvattenanvändningen att öka, vilket ställer krav på att hanteringen av de vattenresurser som finns sker på ett hållbart sätt. LÄS MER