Sökning: "frukt grönt"

Visar resultat 11 - 15 av 74 uppsatser innehållade orden frukt grönt.

  1. 11. I choose Swedish! Or do I? : a case study at supermarkets concerning how managers market food produced in Sweden

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Michaela Lagerqvist; Saga Sjöling; [2020]
    Nyckelord :sustainable marketing strategies; Swedish food; nudging; 4C’s; labeling; sustainability; ICA; locally produced food; dairy; meat;

    Sammanfattning : In Sweden, the population is encouraged to choose food produced in Sweden. This is encouraged since food produced in Sweden includes many sustainable advantages like Sweden’s good conditions for cultivation, the food is produced in a safe way with low antibiotic use and good animal welfare. LÄS MER

  2. 12. Temperaturens och luftflödets inverkan på torkprocessen vid varmluftstorkning av väl mogen banan

    M1-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)

    Författare :Josefine Söderlund; [2020]
    Nyckelord :varmluftstorkning; masstransport; banan;

    Sammanfattning : With an ever-increasing population, we meet a constantly growing need for resources, such as food. Globally, 1,6 million tonnes of food are wasted. This amount corresponds to everything that goes to waste throughout the whole food production from farm to table. One of the major sources of food waste comes from grocery stores. LÄS MER

  3. 13. Barns konsumtion av frukt och grönt : en kvantitativ enkätundersökning på barn i åldrarna tre till sex år

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Jannica Dahlin; Emelie Nilsson; [2020]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund: Levnadsvanor grundläggs under barndomen och följer individen under hela livet. Tidigare forskning visar på att svenska barn inte når upp till näringsrekommendationerna gällande frukt och grönt, vilket är 400 gram per dag. Syftet: Att undersöka konsumtion av frukt och grönt i hemmet hos barn i åldrarna tre till sex år. LÄS MER

  4. 14. Skolsköterskors hälsosamtal och kostråd till barn med övervikt och fetma : En kvantitativ studie

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Linnea Sjöbrink; Christine Winkler; [2020]
    Nyckelord :skolsköterskor; hälsosamtal; Livsmedelsverkets kostråd; barn och ungdomar; elevhälsan; övervikt och fetma;

    Sammanfattning : Bakgrund: Skolsköterskor ansvarar för att bedriva hälsosamtal i grundskolan. Att informera om hälsosamma matvanor ingår i uppgiften. Övervikt och fetma bland barn ökar och skolsköterskorna förväntas bedriva både preventiva och stödjande åtgärder för att minska ohälsosamma kostvanor och öka fysisk aktivitet. LÄS MER

  5. 15. Vilken roll kan privathushållens odling av ätbara grödor spela, när det gäller inhemsk matproduktion? : en studie av egnahemsträdgårdar i områdena Håkanstorp, Johanneslust och Rostorp

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)

    Författare :Elna Melusine Jolom; [2020]
    Nyckelord :egnahemsrörelsen; självförsörjning; klimatpåverkan; fritidsodling; lokal matproduktion; konsumentperspektiv; livsmedelskonsumtion; exploatering; jordbruksmark; urbanisering;

    Sammanfattning : Trädgårdarna i egnahemsområdena Rostorp, Håkanstorp och Johanneslust i Malmö planerades för odling och var tänkta att ge de boende en ökad självförsörjandegrad. De anlades på en av världens bästa jordbruksmarker, trädgårdarna och en del av växtmaterialet som planterades vid byggåren finns kvar. LÄS MER