Sökning: "grythyttan"

Visar resultat 6 - 9 av 9 uppsatser innehållade ordet grythyttan.

  1. 6. Måltidens fem aspekter

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Gilbert Gustafsson; Philip Kei; [2012-10-03]
    Nyckelord :åltidens fem aspekter; Guide Michelin; Hongkong; det kinesiska köket;

    Sammanfattning : Vid ett besök på en restaurang har förväntningarna blivit högre eftersom restaurangbesöken har ökat och gästerna ställer högre krav i Sverige. Helhetsupplevelsen har blivit en alltmer viktigare faktor under ett restaurangbesök. LÄS MER

  2. 7. Lägersmål och lönskalägen i Bergslagen 1771-1830

    Kandidat-uppsats, Institutionen för humaniora och samhällsvetenskap

    Författare :Susann Rickan; [2012]
    Nyckelord :Woman in Bergslagen; Premarital Crimes; Court Penalties; 17th century; infanticide proclamation; Barnamordsplakatet; illegitimate children; law against infanticide; lönskaläge; lägersmål; sexcrime; father unknown; morality crime; premarital sexuality; fornication.; Kvinna i Bergslagen; föräktenskapliga brott; 1700-tal; Barnamordsplakatet; oäkta barn; lag mot barnamord; lönskaläge; lägersmål; sexbrott; fader okänd; moral brott; föräktenskaplig sexualitet; otukt.;

    Sammanfattning : Barnamordsplakatet (a Infanticide Proclamation) of 1778 was a circular allowing unmarried mothers to give birth at an undisclosed location without giving up the name of the father. The proclamation was supposed to ease the situation for the unwed mother in Sweden. LÄS MER

  3. 8. Fine dining – Vad innebär det?

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan - Grythytte akademi

    Författare :Frida Andersson; Anna Thellenberg; [2011]
    Nyckelord :Fine dining; Fine dining; Klassifikationer; Trender; Restaurangguider.;

    Sammanfattning : Inledning: Från och med 1950-talet har Sveriges gastronomiska utveckling genomgått en omvälvande utveckling och en matkultur som fått en högre internationell klass har skapats. ”Fine dining” är ett begrepp som används flitigt i beskrivningar av restaurangers utbud och har en internationell klang. LÄS MER

  4. 9. Utbildning kontra arbetslivserfarenhet- En undersökning om hotell- och restaurangbranschen samt RHS studenters åsikterDatum:

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan - Grythytte akademi

    Författare :Catalina Cifuentes; Emelie Tirmén; [2011]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund: Hotell- och restaurangbranschen är dålig på att anställa personer med eftergymnasiala utbildningar med inriktning på hotell och restaurang, de prioriterar istället individer som har mycket arbetslivserfarenhet. Det beror på att branschen är praktisk och att åsikten att yrkeskunskapen kan läras ut på golvet fortfarande är stark. LÄS MER