Sökning: "heat preservation methods"

Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade orden heat preservation methods.

  1. 1. Design, Analysis and Performance Evaluation of Indirect Solar Dryer

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för energivetenskaper

    Författare :Tandin Jamtsho; [2023]
    Nyckelord :Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Food production is a critical component of global livelihoods and economic revenue. However, storing harvested food presents challenges in minimizing post-harvest losses. Among various methods, food drying has emerged as a popular technique for preserving food during off-seasons. LÄS MER

  2. 2. Design, Analysis and Performance Evaluation of Indirect Solar Dryer

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för energivetenskaper

    Författare :Dechen Om; [2023]
    Nyckelord :Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Food production is a critical component of global livelihoods and economic revenue. However, storing harvested food presents challenges in minimizing post-harvest losses. Among various methods, food drying has emerged as a popular technique for preserving food during off-seasons. LÄS MER

  3. 3. Förebyggande av hypotermi i introperativ vård : En strukturerad litteraturöversikt

    Magister-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för hälso- och vårdvetenskap (HV)

    Författare :Seth Kapadia; Rose Marie Barklund; [2023]
    Nyckelord :Anesthesia; body temperature; heat preservation methods; hypothermia prevention and control; inadvertent hypothermia; intraoperative care; quantitative; literature review; perioperative care; surgery; Anestesi; intraoperativ vård; kirurgi; kroppstemperatur; kvantitativ; litteraturöversikt; oavsiktlig hypotermi; perioperativ vård; prevention; värmebevarande metoder;

    Sammanfattning : Bakgrund: Hypotermi definieras som en kärntemperatur under 36 grader och är en vanlig komplikation i samband med anestesi. Hypotermi vid kirurgi är förknippat med ökad mortalitet och kan leda till komplikationer som innebär lidande, förlänger tid för återhämtning och orsakar ökade vårdrelaterade kostnader. LÄS MER

  4. 4. Temperaturens inverkan på tillväxt av olika mikroorganismer på frysta livsmedel

    Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Almohannad Alahmad; [2022]
    Nyckelord :Frysning; ; förskämning; hållbarhet; mikroorganism; upptining;

    Sammanfattning : Metoder för att bevara mat har varit en viktig aspekt för att säkra livsmedelsförsörjningen genom historien. Frysning och andra konserveringsmetoder har använts med framgång under årens lopp för att förlänga livsmedels hållbarhetstid, men det finns ibland mikroorganismer på livsmedel som kan växa till mängder som kan leda till sjukdom och utgöra problem för individers hälsa, eller så kan de förskämma livsmedel. LÄS MER

  5. 5. Development and testing of a novel solar dryer design with an incorporated heat exchanger - For use in the Himalayan regions

    Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för energivetenskaper

    Författare :Adam Probert; [2022]
    Nyckelord :Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Food scarcity is a common occurrence for farmers in the rural Himalayan regions. As fruits and vegetables are a crucial part of most farmers' diet, food deficiency can become evident in between harvesting periods, when there is no fresh supply. LÄS MER