Sökning: "heat preservation methods"
Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade orden heat preservation methods.
1. Design, Analysis and Performance Evaluation of Indirect Solar Dryer
Magister-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för energivetenskaperSammanfattning : Food production is a critical component of global livelihoods and economic revenue. However, storing harvested food presents challenges in minimizing post-harvest losses. Among various methods, food drying has emerged as a popular technique for preserving food during off-seasons. LÄS MER
2. Design, Analysis and Performance Evaluation of Indirect Solar Dryer
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för energivetenskaperSammanfattning : Food production is a critical component of global livelihoods and economic revenue. However, storing harvested food presents challenges in minimizing post-harvest losses. Among various methods, food drying has emerged as a popular technique for preserving food during off-seasons. LÄS MER
3. Förebyggande av hypotermi i introperativ vård : En strukturerad litteraturöversikt
Magister-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för hälso- och vårdvetenskap (HV)Sammanfattning : Bakgrund: Hypotermi definieras som en kärntemperatur under 36 grader och är en vanlig komplikation i samband med anestesi. Hypotermi vid kirurgi är förknippat med ökad mortalitet och kan leda till komplikationer som innebär lidande, förlänger tid för återhämtning och orsakar ökade vårdrelaterade kostnader. LÄS MER
4. Temperaturens inverkan på tillväxt av olika mikroorganismer på frysta livsmedel
Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Metoder för att bevara mat har varit en viktig aspekt för att säkra livsmedelsförsörjningen genom historien. Frysning och andra konserveringsmetoder har använts med framgång under årens lopp för att förlänga livsmedels hållbarhetstid, men det finns ibland mikroorganismer på livsmedel som kan växa till mängder som kan leda till sjukdom och utgöra problem för individers hälsa, eller så kan de förskämma livsmedel. LÄS MER
5. Development and testing of a novel solar dryer design with an incorporated heat exchanger - For use in the Himalayan regions
Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för energivetenskaperSammanfattning : Food scarcity is a common occurrence for farmers in the rural Himalayan regions. As fruits and vegetables are a crucial part of most farmers' diet, food deficiency can become evident in between harvesting periods, when there is no fresh supply. LÄS MER