Sökning: "high-fat diet"
Visar resultat 21 - 25 av 31 uppsatser innehållade orden high-fat diet.
21. Vikten av en potatis
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Flera vetenskapliga studier som handlar om lågkolhydratdieter har visat sig ge en snabb viktminskning och har av det skälet blivit alltmer populära under de senaste åren. En av dessa dieter är Low Carb High Fat (LCHF) som utgörs av en låg andel kolhydrater och en hög andel fett. LÄS MER
22. Frisk med fett? Upplevda hälsoeffekter med Low Carb High Fat
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Begreppet lågkolhydratkost myntades för första gången 1921 och efter det har en rad olika varianter av kosten uppmärksammats. En svensk variant som har fått stor genomslagskraft är Low Carb High Fat (LCHF). LÄS MER
23. Low carb high fat : Passar det normalviktiga?
M1-uppsats, IdrottsmedicinSammanfattning : Low Carb High Fat (LCHF) ses som en striktare variant av GI eller Atkins och är en diet riktad framförallt till personer som lider av det metabola syndromet, där man utesluter i princip alla kolhydrater för att undvika blodsockerhöjningar. Överviktiga och diabetiker som testat denna diet har både fått bättre blodfetter, viktnedgång samt ett förbättrat blodsocker men samtidigt finns det många motsträvare – framförallt SNR (svenska näringsrekommendationer). LÄS MER
24. Mätt på fett? - Upplevda fördelar och svårigheter med Low Carb High Fat
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Lågkolhydratkost har funnits sedan 1921 och formulerades som en behandling för epilepsi. Under åren har populariteten för lågkolhydratkost varierat, men har på senare år ökat. I Sverige har förespråkare fått publicitet i samband med kosten Low Carb High Fat (LCHF), som innefattar en hög andel fett och en låg andel kolhydrater. LÄS MER
25. Impact of a maternal high-fat diet on mouse placental epigenetic programming
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsSammanfattning : OBJECTIVE: To assess how nutrient intakes of mouse mothers during pregnancy influence placental and fetal growth, we fed pregnant mother with a high-fat diet (HFD) and collect fetus and placentas in the middle of fetal period and at term. MATERIAL and METHODS: We studied gene expression by RT-qPCR and DNA methylation by LUMA to understand the molecular mechanisms of placental epigenetic programming in the labyrinth layer of the placenta, where nutrient exchanges take place. LÄS MER