Sökning: "Low Carb High Fat"

Visar resultat 1 - 5 av 10 uppsatser innehållade orden Low Carb High Fat.

  1. 1. EN KVANTITATIV STUDIE AV LIVSMEDELSVAL MED FOKUS PÅ FETTKVALITET VID LCHF

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Linn Seppälä; Björn Tedestam; [2021]
    Nyckelord :LCHF; fettkvalitet;

    Sammanfattning : Bakgrund. Befintlig forskning som studerat LCHF (Low Carb High Fat) har huvudsakligen undersökt hur dieten påverkar individers hälsa. Det saknas studier på hur LCHF ser ut i praktiken och i synnerhet i Sverige.  Syfte. LÄS MER

  2. 2. Psykisk hälsa och LCHF : Kvantitativ enkätundersökning av psykiskt välbefinnande och psykiskt hälsotillstånd i en grupp som äter LCHF.

    Master-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för psykologi (PSY)

    Författare :Linda Andersson; Åsa Björklund Johansson; [2017]
    Nyckelord :Mental health; Mental well-being; GHQ-12; Ketogenic Diet; LCHF; The Public Health Agency of Sweden; Psykisk hälsa; Psykiskt välbefinnande; Psykiskt hälsotillstånd; GHQ-12; Ketogen diet; LCHF; Folkhälsoenkäten;

    Sammanfattning : Studiens syfte var att undersöka psykisk hälsa och välbefinnande i en grupp som äter LCHF (Low Carb High Fat). I studien deltog 246 personer, rekryterade från intressegrupper om LCHF på Facebook. Deltagarna delades in i två grupper efter hur strikt och hur länge de ätit LCHF. Studien genomfördes som en enkätundersökning. LÄS MER

  3. 3. Upplevd hälsa hos personer med typ-2 diabetes som äter Low Carb High Fat (LCHF)-kost

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap

    Författare :Johanna Henningson; Emelie Carlbaum; [2014]
    Nyckelord :Diabetes mellitus; dietary services; health; nurse-patient relations; social networking; Diabetes mellitus; kostrådgivning; hälsa; sjuksköterska-patientrelationer; nätgemenskap.;

    Sammanfattning : Bakgrund: Det har varit mycket diskussioner om vilken kost som är lämplig vid typ-2 diabetes. LCHF-kost har på senare tid blivit uppmärksammad som ett bra alternativ. Det finns flera vetenskapliga studier avseende de fysiologiska effekterna av LCHF-kost, men inte på den självupplevda hälsan hos dem som följer kosten. LÄS MER

  4. 4. LCHF:ares medvetenhet om Low Carb High Fat

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Therese Knutsson; Ellinor Nilsson; [2012-10-24]
    Nyckelord :fett; kolhydrater; kunskap; LCHF; medvetenhet;

    Sammanfattning : LCHF är en diet som har fått mycket uppmärksamhet trots att den går rakt mot Livsmedelverkets kostråd. Försäljningen av lättprodukter har minskat och ersatts av feta produkter vilket är ett tecken på att befolkningen har ändrat uppfattning om fett. LÄS MER

  5. 5. Vikten av en potatis

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Elin Blomberg; Josefin Jungtell; [2012-10-24]
    Nyckelord :identitet; intervjuer; kvalitativ innehållsanalys; LCHF; mat;

    Sammanfattning : Flera vetenskapliga studier som handlar om lågkolhydratdieter har visat sig ge en snabb viktminskning och har av det skälet blivit alltmer populära under de senaste åren. En av dessa dieter är Low Carb High Fat (LCHF) som utgörs av en låg andel kolhydrater och en hög andel fett. LÄS MER