Sökning: "high-fat diet"
Visar resultat 11 - 15 av 31 uppsatser innehållade orden high-fat diet.
11. Olika fettfodermedels påverkan på mjölkfettets koncentration av långa omättade fettsyror
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Det finns ett stort intresse för att öka koncentrationen av långa fleromättade fettsyror i komjölk, omega-3-fettsyror till exempel har föreslagits ha önskvärda effekter på den kardiovaskulära hälsan hos människor. Våmsyra är en annan lång fleromättad fettsyra som har visat anticarcinogena effekter i musmodeller och har vissa positiva effekter på viktnedgång. LÄS MER
12. Överviktiga barns kostvanor och sambandet mellan övervikt, föräldrarnas utbildningsnivå och sysselsättning
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Övervikt ökar runt om i världen och kan ge betydande hälsorisker. Tidigare studier visar att låg utbildning, låginkomstyrken och arbetslöshet hos föräldrar ökar risken för att barnet ska få övervikt, men även två heltidsarbetade föräldrar är en riskfaktor. LÄS MER
13. Upplevd hälsa hos personer med typ-2 diabetes som äter Low Carb High Fat (LCHF)-kost
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Det har varit mycket diskussioner om vilken kost som är lämplig vid typ-2 diabetes. LCHF-kost har på senare tid blivit uppmärksammad som ett bra alternativ. Det finns flera vetenskapliga studier avseende de fysiologiska effekterna av LCHF-kost, men inte på den självupplevda hälsan hos dem som följer kosten. LÄS MER
14. Planering av LCHF- och NNR-kost : Samt en undersökning om unga kvinnors erfarenheter av populärdieter
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Bakgrund Idag är LCHF (Low-carbohydrate High-fat) en populär diet. Forskningen som finns inom området fokuserar mycket på viktnedgång. Därför är det intressant att undersöka kosten genom att analysera dess sammansättning och jämföra med rekommendationerna enligt Nordiska näringsrekommendationer (NNR). LÄS MER
15. Effekten av total mängd dietärt fett på lipidprofilen : En litteraturstudie
Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Sektionen för ekonomi och teknik (SET)Sammanfattning : The effect of total dietary fat on the blood lipid profile: a review Fat consumption has increased in Sweden in the 21th century, probably due to the advancement of the diet low car high fat (LCHF). Also, cardiovascular disease is the leading cause of premature death in Sweden. LÄS MER