Sökning: "high-fat diet"

Visar resultat 11 - 15 av 31 uppsatser innehållade orden high-fat diet.

  1. 11. Olika fettfodermedels påverkan på mjölkfettets koncentration av långa omättade fettsyror

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Hanna Blomberg; [2015]
    Nyckelord :fettfoder; mjölkfett; omega-3-fettsyror; CLA;

    Sammanfattning : Det finns ett stort intresse för att öka koncentrationen av långa fleromättade fettsyror i komjölk, omega-3-fettsyror till exempel har föreslagits ha önskvärda effekter på den kardiovaskulära hälsan hos människor. Våmsyra är en annan lång fleromättad fettsyra som har visat anticarcinogena effekter i musmodeller och har vissa positiva effekter på viktnedgång. LÄS MER

  2. 12. Överviktiga barns kostvanor och sambandet mellan övervikt, föräldrarnas utbildningsnivå och sysselsättning

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap

    Författare :Jeanette Vatanen; Fanny Danielsson; [2015]
    Nyckelord :övervikt; omvårdnad; barn; föräldrarnas utbildningsnivå; kost;

    Sammanfattning : Bakgrund: Övervikt ökar runt om i världen och kan ge betydande hälsorisker. Tidigare studier visar att låg utbildning, låginkomstyrken och arbetslöshet hos föräldrar ökar risken för att barnet ska få övervikt, men även två heltidsarbetade föräldrar är en riskfaktor. LÄS MER

  3. 13. Upplevd hälsa hos personer med typ-2 diabetes som äter Low Carb High Fat (LCHF)-kost

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap

    Författare :Johanna Henningson; Emelie Carlbaum; [2014]
    Nyckelord :Diabetes mellitus; dietary services; health; nurse-patient relations; social networking; Diabetes mellitus; kostrådgivning; hälsa; sjuksköterska-patientrelationer; nätgemenskap.;

    Sammanfattning : Bakgrund: Det har varit mycket diskussioner om vilken kost som är lämplig vid typ-2 diabetes. LCHF-kost har på senare tid blivit uppmärksammad som ett bra alternativ. Det finns flera vetenskapliga studier avseende de fysiologiska effekterna av LCHF-kost, men inte på den självupplevda hälsan hos dem som följer kosten. LÄS MER

  4. 14. Planering av LCHF- och NNR-kost : Samt en undersökning om unga kvinnors erfarenheter av populärdieter

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Emma Gustavsson; Linnea Johansson; [2014]
    Nyckelord :LCHF NNR;

    Sammanfattning : Bakgrund Idag är LCHF (Low-carbohydrate High-fat) en populär diet. Forskningen som finns inom området fokuserar mycket på viktnedgång. Därför är det intressant att undersöka kosten genom att analysera dess sammansättning och jämföra med rekommendationerna enligt Nordiska näringsrekommendationer (NNR). LÄS MER

  5. 15. Effekten av total mängd dietärt fett på lipidprofilen : En litteraturstudie

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Sektionen för ekonomi och teknik (SET)

    Författare :Hanna Englesson; Elin Svensson; [2014]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : The effect of total dietary fat on the blood lipid profile: a review Fat consumption has increased in Sweden in the 21th century, probably due to the advancement of the diet low car high fat (LCHF). Also, cardiovascular disease is the leading cause of premature death in Sweden. LÄS MER