Sökning: "high-fat diet"

Visar resultat 16 - 20 av 31 uppsatser innehållade orden high-fat diet.

  1. 16. Livsmedelsval och näringsintag i svensk LCHF-kost ur ett folkhälsoperspektiv

    Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Jonsson David; [2013]
    Nyckelord :LCHF; Diet; Kolhydrater; Fett; Livsmedel; Näring; Folkhälsa;

    Sammanfattning : Bakgrund LCHF (Low Carbohydrate, High Fat) är en lågkolhydratskost som fått stort genomslag i Sverige. Svenska Livsmedelverket är oroliga för hur denna utveckling kommer att påverka folkhälsan, framförallt då kolesterolnivåerna i landet under samma period ökat. LÄS MER

  2. 17. Hur framställs hälsa i media? : En diskursanalys av Aftonbladet, Tara och Iform.

    Kandidat-uppsats, Sociologiska institutionen

    Författare :Amanda von Almassy; Antonia Rodhe; [2013]
    Nyckelord :Health; fitness; individualism; diseases; media; investment; lifestyle; diet; Hälsa; fitness; individualism; sjukdomar; media; investering; livsstil; kost;

    Sammanfattning : Health and fitness are two controversial and not easily defined topics that affect people in our modern society every day. We believe that we can find a link between individualism, globalization and the stress concerning weight and appearance ideals. LÄS MER

  3. 18. Vuxna individers kännedom, upplevda följsamhet och attityder till Svenska livsmedelsverkets fem kostråd.

    Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Johannes Edholm; Miriam Lindvall; [2013]
    Nyckelord :Svenska livsmedelsverket; kostråd; följsamhet; attityder; kännedom;

    Sammanfattning : Bakgrund Svenska livsmedelsverket (SLV) har utarbetat fem kostråd för att främja en hälsosam kosthållning. Kostråden innefattar rekommendationer gällande frukt och grönt, fullkorn, nyckelhålsmärkningen, fisk samt olja och flytande margarin. LÄS MER

  4. 19. HÄLSOEFFEKTER VID LÅGKOLHYDRATSKOST I ALLMÄNHET OCH LCHF KOST I SYNNERHET : En litteraturstudie

    M1-uppsats, Institutionen för vård och natur

    Författare :Therese Magnusson; Therése Mårtensson; [2013]
    Nyckelord :low carbohydrate diet; LCHF-diet; health effects; public health; lågkolhydratskost; LCHF-kost; hälsoeffekter; folkhälsa;

    Sammanfattning : Bakgrund: LCHF-kost innehåller mycket fett och extremt lite kolhydrater och har delat in experter i två läger, förespråkare och motståndare till LCHF. Lågkolhydratskost innehåller mindre än 200 g kolhydrater, 200 g – 300 g är de rekommenderade intaget enligt WHO och Livsmedelsverket. LÄS MER

  5. 20. LCHF:ares medvetenhet om Low Carb High Fat

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Therese Knutsson; Ellinor Nilsson; [2012-10-24]
    Nyckelord :fett; kolhydrater; kunskap; LCHF; medvetenhet;

    Sammanfattning : LCHF är en diet som har fått mycket uppmärksamhet trots att den går rakt mot Livsmedelverkets kostråd. Försäljningen av lättprodukter har minskat och ersatts av feta produkter vilket är ett tecken på att befolkningen har ändrat uppfattning om fett. LÄS MER