Sökning: "high-fat diet"
Visar resultat 16 - 20 av 31 uppsatser innehållade orden high-fat diet.
16. Livsmedelsval och näringsintag i svensk LCHF-kost ur ett folkhälsoperspektiv
Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Bakgrund LCHF (Low Carbohydrate, High Fat) är en lågkolhydratskost som fått stort genomslag i Sverige. Svenska Livsmedelverket är oroliga för hur denna utveckling kommer att påverka folkhälsan, framförallt då kolesterolnivåerna i landet under samma period ökat. LÄS MER
17. Hur framställs hälsa i media? : En diskursanalys av Aftonbladet, Tara och Iform.
Kandidat-uppsats, Sociologiska institutionenSammanfattning : Health and fitness are two controversial and not easily defined topics that affect people in our modern society every day. We believe that we can find a link between individualism, globalization and the stress concerning weight and appearance ideals. LÄS MER
18. Vuxna individers kännedom, upplevda följsamhet och attityder till Svenska livsmedelsverkets fem kostråd.
Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Bakgrund Svenska livsmedelsverket (SLV) har utarbetat fem kostråd för att främja en hälsosam kosthållning. Kostråden innefattar rekommendationer gällande frukt och grönt, fullkorn, nyckelhålsmärkningen, fisk samt olja och flytande margarin. LÄS MER
19. HÄLSOEFFEKTER VID LÅGKOLHYDRATSKOST I ALLMÄNHET OCH LCHF KOST I SYNNERHET : En litteraturstudie
M1-uppsats, Institutionen för vård och naturSammanfattning : Bakgrund: LCHF-kost innehåller mycket fett och extremt lite kolhydrater och har delat in experter i två läger, förespråkare och motståndare till LCHF. Lågkolhydratskost innehåller mindre än 200 g kolhydrater, 200 g – 300 g är de rekommenderade intaget enligt WHO och Livsmedelsverket. LÄS MER
20. LCHF:ares medvetenhet om Low Carb High Fat
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : LCHF är en diet som har fått mycket uppmärksamhet trots att den går rakt mot Livsmedelverkets kostråd. Försäljningen av lättprodukter har minskat och ersatts av feta produkter vilket är ett tecken på att befolkningen har ändrat uppfattning om fett. LÄS MER